Сега четете
Менте медик се представя за лекар, прави манипулации и констатира смърт

Менте медик се представя за лекар, прави манипулации и констатира смърт

Възможно ли е жена да почине два пъти за един месец и два пъти да ѝ бъде издадено съобщение за смърт? Оказа се, че това е напълно възможно и вероятно е прецедент. Не е прецедент обаче парамедик да се представя за лекар години наред, да констатира смърт и да издава документ за това, както и да извършва медицински манипулации като поставяне на лекарства със зелена рецепта. Експерти в медицинското право са категорични, че това е пълен абсурд. Как и къде се случва това? И кой е мнимият доктор?

Отговорите потърси екип на Нова телевизия.

Човекът от разследването е заснет със скрита камера да инжектира диазепам на подставено лице. Лекарството е със зелена рецепта, както самият той признава, и се поставя само при специални случаи. Тази медицинска манипулация се извършва в кабинет за неотложна помощ на частната фирма „Евромед“, собственост на Георги Георгиев, известен в Пловдив с прякора Жоро Лъжата. Има много сугнали, за това, че Георгиев извършва нерегламентирани медицински услуги.

От години наред усилено се представя за доктор навсякъде в Пловдив и областта. Като не само се представя, ами извършва медицинска дейност. В това число издаване на съобщения за смърт. Тоест той си захваща случая от начало. Обаждат се по телефон близки на починал човек, реално хората звънят на „Евромед“. Това е групова практика, която има право да извършва неотложна помощ, разказва д-р Николай Вършилов, собственик на дом за възрастни хора.

В Търговския регистър като управител и собственик на „Евромед“ е посочен д-р Христо Христов.

Само, че в Пловдив за никого не е тайна, че неформално Георгиев е собственик на фирмата за неотложна помощ, а под негов контрол са двама общо практикуващи лекари – доктор Христо Христов и доктор Делян Запрянов.

Негов телефон е изписан на линейките на неотложна помощ, съответно когато хората звънят той не се притеснява да приема обаждания. Дали за преглед, дали за издаване на смърт и в много случаи самият той съответно извършва прегледи, казва още д-р Вършилов.

Като вслучая. Подставеното лице отива в кабинета на мнимия доктор с оплаквания за леко неразположение. Диагнозата е високо кръвно, а лечението инжекция с диазепам.

Малко след тази „професионална“ манипулация става ясно, че Георгиев е под карантина, след прекаран COVID-19. Случката се развива на 18 август, а по данни на МВР Георгиев е под карантина от 10-и до 23-и август. Водил се е на лечение преди това в болница „Св. Иван Рилски“. Георгиев е посочил пред органите на реда, че ще прекара карантината в дома си, а не в кабинета за Неотложна помощ.

След като става ясно, че човек под карантина, който не е лекар, е поставил лекарство със зелена рецепта на подставеното ни лице, решаваме да подадем сигнал на Центъра за спешни обаждания 112. От там обещават да направят проверка. Полицейски патрул спира до блока на Георгиев, но никой от полицаите не влиза във входа, където той живее. Дали защото са получили информация, че не е на адреса или защото не желаят среща с човек под карантина? Не е ясно.

Кой е Георги Георгиев?

Известен на медиите с различни случки. Изненадващо, в медийното пространство е представен като д-р Георгиев. От години практикува неотложна помощ, но хората, с които работи наскоро разбрали, че всъщност не е лекар. Това обаче не му пречи освен медицински манипулации, да издава и съобщения за смърт. Прави го с печата на един от двамата доктори –Запрянов или Христов, по често с този на Христо Христов.

Разбрах, че издава съобщения за смърт, защото лично съм го викал. И той и приятелката му Дима, която работи при него. И тя не е лекар. Завършили са някакъв курс за парамедик и се изживяват за лекари с печата на Христо Христов, управителят на „Евромед“. Христо Христов с пълно съзнание, знае че се извършва това нещо. Издавали са съобщения в домове за възрастни, на адреси. Абсолютно навсякъде, където ги извикат. Даже писахме писмо на министър Ананиев и той ни написа да проверим в Министерството на образованието, каза Иван Станчев, собственик на частна фирма за линейки.

Вижте и

Проверка на журналистическия екип в Български лекарски съюз показва, че такъв лекар няма.

Освен с дома на д-р Вършилов, Георгиев работи и с този за възрастни хора с деменции в Горна Махала, Община Калояново. Потвърждават го кметът на общината – Георги Георгиев и персоналът на дома.

Неотложната помощ на Георгиев освен, че обслужва домове за възрастни хора в Пловдив и областта, извършва и други дейностиОсигурява и мероприятия като конни състезания и футболни мачове. Констатирал е смърт и в стотици други случаи през последните 15 години.

Георги Георгиев твърди, че като парамедик-4-та степен има право да извършва медицински манипулации и да констатира смърт. Нещо повече има генерално пълномощно от д-р Христо Христов да извършва тези действия.

Разговорът с Георгиев е няколко минути, след като лекар от неговата фирма, по-рано пише съобщение за смърт на възрастна жена. Случва се по нареждане на Георгиев, при това само с копие от лична карта. И това не е единственият абсурд. Жената е починала преди месец. И тогава смъртта отново е констатирана от неотложната помощ на Георгиев. Вероятно отново с печата на доктор Христов.

/ Източници: www.nova.bg, www.news24sofia.eu.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре