Сега четете
„Отровното трио“: Няма преговори с Борисов, „Велико народно въстание“ на 22 септември (ВИДЕО)

„Отровното трио“: Няма преговори с Борисов, „Велико народно въстание“ на 22 септември (ВИДЕО)

Протестиращите няма да преговарят с премиера Бойко Борисов. За 22 септември е планирано третото „Велико народно въстание“, което съвпада с Деня на българската независимост.

Това съобщиха от „Отровното трио“ на брифинг пред Министерски съвет, предаде репоертер на Информационна агенция News24sofia.eu.

Велико народно въстание“ ще има на 22 септември в 17,00 часа в София. Ние призоваваме гражданите да дойдат на площад „Независимост“ и да заявят, че искат своята независимост от мафията, корупцията и подземния свят, които са в ръцете на Бойко Борисов, обяви Николай Хаджигенов.

От „Отровното трио“ са категорични, че няма да преговарят с министър-председателя.

Преговори с Бойко Борисов няма да има. От него се иска да подаде оставка и след това да се насрочат парламентарни избори. Това смятаме, че е легитимният начин за развръзка на кризата в Българиякоментира от своя страна Арман Бабикян.

Той отбеляза, че след това ще има не преговори, а разговори с българския народ, защото той е суверенът и преценява коя експертиза е достойна и на кого има доверие.

Вижте и

Арман Бабикян зададе въпрос и към енергийния министър Теменужка Петкова, който е защо до този момент не си е подала оставката. Основание за това е корекция, направена тихомълком“ на договора с „Газпром“ за транзита на природен газ по Трансбалканския газопровод. С тази корекция настъпват значителни финансови щети за държавата – около 150 млн. долара годишно.

Бабикян смята, че управляващите не са използвали всички възможности, които съществуват в договорите ни с „Газпром“ да защитят транзита през Трансбалканския газопровод, въпреки че според договора руската страна има задължение да запълва на 90% капацитета на тази тръба. Независимо дали я ползва или не – руската страна трябва да плаща по 166 милиона долара за транзита. България, според Бабикян, се е отказала от тази печалба за транзита в замяната на някакви обещания свързани с все още нереализираната втора част на „Турски поток“.

Междувременно в центъра на София се събират участници за 67-ата вечер на антиправителствените протести.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре