Сега четете
Столичното Околовръстно шосе край „Младост“ е пуснато частично

Столичното Околовръстно шосе край „Младост“ е пуснато частично

От днес движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път в участъка между пътен възел „Горубляне“ и пътен възел „Младост“ е възстановено частично. Причината превозните средства да бъдат пуснати преди края на ремонта е очакваният интензивен трафик след трите почивни дни. Преминаването ще се осъществява двупосочно в платното, в което не се извършват строителни дейности. Това доведе до големи задръствания.

За улеснение на пътуващите към София след края на почивните дни движението по Южната дъга на софийския Околовръстен път се възстановява реконструиращия се 6-километров участък. Светофарна уредба ще регулира движението при Горубляне, Герман и Лозен, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Участъкът беше затворен на 14 юни за разрушаване на стария надлез при 40-и км и изграждането на нов, част от разширяването на над 6 км участък от шосето. Реконструкцията на трасето започна през октомври миналата година. Двулентовият път се разширява в две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

С новото трасе на Софийския околовръстен път ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма“ и „Тракия“, ще се улесни транзитният трафик от магистрала „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.

Вижте и

Информация на Дневник

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре