СТУДЕНТИ ОТ НАТФИЗ В „ПОЛЕТ В ИЗКУСТВОТО“ И VENICE INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

Студент на НАТФИЗ ще представи България на най-стария кинофестивал в света – Venice International Film Festival, след като спечели голямата награда за „Полет в изкуството“ на Фондация „Стоян Камбарев“.

Студент от четвърти курс на специалност Филмова и телевизионна режисура Крис Захариев спечели голямата награда „Полет в изкуството“ на Фондация „Стоян Камбарев“, в съревнование с други четирима творци от различни сфери на изкуството. Кметът на град София Йорданка Фандъкова лично му връчи  статуетката на художника Кольо Карамфилов и чек за 3000 лв., който ще подпомогне дипломния му филм в НАТФИЗ.  Непосредствено след 11-то издание на наградите за изкуство Крис Захариев отпътува за Венеция, където ще представи страната и Дома на киното в младежкото жури на 77-то издание на Venice International Film Festival. Заедно с 26 други представители от всички държави членки на ЕС, младият кинорежисьор ще стане част от проекта на Europa Cinemas, Giornate degli Autori и LUX Prize – 27 Times Cinema 

Venice International Film Festival е най-голямото събитие за киното, което не е отменено, заради световната пандемия. В рамките на 12-ет дни, през септември, ще представи  1232 филма от 43 страни. Възпитаникът на НАТФИЗ Крис Захариев ще стане част от световните премиери, интервютата с актьори и режисьори и, разбира се, от излъчването на филма победител от селекцията на младежкото жури – категорията Giornate degli Autori.

Допълнителна информация ще откриете тук.

„ВИА ПОНТИКА“

Възпитаниците от първия випуск на специалност Театрална продукция на НАТФИЗ, ще се включат в 13-то издание на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика“ – Балчик в средата на септември. Те ще представят „Когато светът бил все още зелен“ по пиесата на Сам Шепърд и в постановка на доц. Веселин Ранков. Участието на студентите на Академията във фестивала през последните няколко години се превърна в успешна традиция и несъмнено ще продължи.

Допълнителна информация ще откриете тук.

 

СФУМАТО ПОДПОМАГА СТУДЕНТИ НА НАТФИЗ

Проектите на Бюрхан Керим, Ростислав Георгиев и вече завършилите Надежда Колева и Румен Драганов успяха да се преборят с 40-ет други, включили се в творческата работилница на „Малък сезон 2020“. ТР „Сфумато“ ще финансира спектаклите на младите творци и ще ги представи на сцената си в рамките на настоящия сезон. НАТФИЗ им пожелава успех!

Допълнителна информация ще откриете тук.

ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА НАТФИЗ

 „АПЛОДИСМЕНТИ ЗА СТЕФАН ДАНАИЛОВ“

Последният клас на проф. Стефан Данаилов се събира в Пловдив, за да вземе специално участие в „Сцена на кръстопът“. След дипломирането си в НАТФИЗ, заедно с д-р Сава Драгунчев, младите актьори създадоха „Аплодисменти за Стефан Данаилов“. Спектакъл е част от събитията, които фестивалът посвещава на своя вдъхновител и основател.

Допълнителна информация ще откриете тук.

СТУДЕНТИ НА ПЕНКО ГОСПОДИНОВ И СТЕФАН ДАНАИЛОВ С ПРЕМИЕРА

Студенти от първия клас на доц. д-р Пенко Господинов и от последния клас на проф. Стефан Данаилов излизат с премиера на „Любов и смърт по Данте и Бокачо“. Режисьор на постановката е Анастасия Събева и въпреки, че младите актьори я познават от репетициите в учебния театър, това е първата им професионална работа след дипломирането в Академията. НАТФИЗ пожелава На добър час! на Миглена Бохеми Везирова, Кристиян Негалов, Николай Николаев, Пепа Николова и Явор Вълканов. Гледайте ги във ФАБРИКА 126

Допълнителна информация ще откриете тук.

ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ НА НАТФИЗ

IN THE PALACE INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL

Проф. д.н. Божидар Манов, проф. д.н. Мая Димитрова и проф. д-р Емилия Стоева ще журират в най-големия фестивал за късометражно кино IN THE PALACE International Short Film Festival, който ще се проведе между 15-22 септември във Фестивален Комплекс Варна.

IN THE PALACE International Short Film Festival e единственият български фестивален форум, сертифициран да номинира професионални късометражни филми за наградите Оскар, съответно в категории: най-добър игрален от международната състезателна програма; най-добър анимационен от международната късометражна програма; и най-добър български филм. От миналата година фестивалът предлага и студентски филми за Student Academy Awards® – Оскари.

Вижте и

Допълнителна информация ще откриете тук.

 

„СТРАХ“ НА проф. ИВАЙЛО ХРИСТОВ

Проф. д-р Ивайло Христов представи новия си филм на „Страх“ на „Аполония“. Продуцент на проекта е Асен Владимиров, оператор е Емил Христов, в ролите: Светлана Янчева, Майкъл Флеминг, Иван Савов, Красимир Доков, Кристина Янева, Мирослава Гоговска и др.

 „Интересува ме конфликтът между личност и общество. Една жена, която е дълго време сама, мъжът й е рибар, морето си го е взело. Тя прибира един африканец и цялото село настръхва, т.е. любовта има ли цвят, право на съществуване.“

Филмът ще бъде показан на „Киномания“.

Допълнителна информация ще откриете тук.

НАТФИЗ ОТВАРЯ ВРАТИТЕ СИ ЗА СТОЛИЧАНИ С РАЗЛИЧНИ КВАЛИФИКАЦИОННИ ШКОЛИ

Мениджъри, журналисти, комуникационни специалисти, учители, ученици и любители на театралното и филмово изкуство ще имат възможност да получат начални познания и подготовка или да доразвият професионалните си квалификации и експертизи в едногодишните школи на НАТФИЗ. Срещите се провеждат в удобно за групите време, създават обогатяващи познанства и събират екипи, някои от които реализират успешни проекти, дотирани от различни културни програми. Курсовете се водят от преподаватели на НАТФИЗ – професори и доценти, а техническата база и консумативи се обезпечават от Академията. Успешно завършилите едногодишните школи получават удостоверение за квалификация от НАТФИЗ. Обучението се провежда в рамките на една учебна година (два семестъра), общо 150 академични часа.

Записването за школите по Актьорско майсторствоДраматургия,режисура и монтаж на кратки филмови формиОператорска работа с видеотехникаФотография и Анимация започва!

НАТФИЗ предлага и месечни школи: Правилен изговор в 8 урока и Танцови школи, обстойна информация за които е публикувана на сайта на Академията.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре