Затъмняване ли от употребата на смартфони?

Затъмняване ли от употребата на смартфони?
Използването на всякакви мобилни телефони, включително смартфони, влияе върху качеството на паметта – човек започва да запаметява по-зле факти и краткосрочна информация. За да се избегне това, е необходимо да се изпълняват определени упражнения за подобряване на паметта, съветва терапевтът Олеся Набокова.

„ЕДИН ОТ НЕГАТИВНИТЕ ФАКТОРИ ОТ ВЛИЯНИЕТО НА СМАРТФОНА ВЪРХУ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО Е ЗАГУБАТА НА ПАМЕТ. ПРАВЕНЕТО НА СНИМКИ С ТЕЛЕФОНА, РАБОТАТА С ПОМОЩТА НА МОБИЛНИ УСТРОЙСТВА, ИЗПОЛЗВАНЕТО НА НАВИГАЦИЯ И НЕПРЕКЪСНАТО ЧЕТЕНЕ НА НОВИНИ В ИНТЕРНЕТ СЪЗДАВА ПРОБЛЕМИ СЪС ЗАПАМЕТЯВАНЕТО. ПРОУЧВАНИЯ СА УСТАНОВИЛИ, ЧЕ КОГАТО СМЕ УВЕРЕНИ В СВОБОДНИЯ ДОСТЪП ДО ИНФОРМАЦИЯ, НИЕ ПОМНИМ ФАКТИТЕ МНОГО ПО-ЗЛЕ, ОТКОЛКОТО В СИТУАЦИИ, КОГАТО ДОСТЪПЪТ Е ОГРАНИЧЕН“, ОБЯСНИ ТЯ.

Според данните от изследванията децата, които активно използват мобилни телефони и смартфони, имат по-бавна реакция на светлинни и звукови сигнали, забележимо увеличение на броя на грешките при писане и намаляване на показателите за ефективност.

За автора

Андрей Велчев

Собственик и главен редактор на Любословие.bg. Доктор по научна специалност: 05.11.02 – Политология (Публична администрация) с тема на дисертационния труд: Комуникации в процеса на политиките (Изграждане на обществена съпричастност при стратегически публично-частни партньорства). Андрей Велчев е магистър по Политически мениджмънт и публични политики и магистър по Масови комуникации в Нов български университет. Автор е на множество публикации и интервюта, посветени на проблемите на комуникациите, журналистиката, маркетинга и политическите комуникации. Член е на Българското дружество за връзки с обществеността, Съюза на българските журналисти и International Federation of Journalists (IFJ)

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *