Водещата от btv Мария Цънцарова нашумя това лято с интересните си и по журналистически настъпателни интервюта, с които спечели широки адмирации сред аудиторията. В. “Всичко за семейството” публикува портретно интервю с нея, цитирано и на сайта на btv.

Мария Цънцарова е от Карлово. Завършва журналистика в Софийския университет и магистратура по мениджмънт в НБУ. Още като студентка започва работа в “Нова телевизия”. От 2013-а е част от екипа на bTV Новините, припомня в. „Всичко за семейството“, цитиран на сайта на btv:

Сред репортерските й находки са разкрития за схемите на ДПС за купуване на гласове, за имотното състояние на Делян Пеевски, разследвания за хора от подземния свят, за незаконните сондажи по отсечка от магистрала „Струма” и много други.

Авторка е на поредицата “На 180 градуса” в предаването “120 минути”. Носител е на редица отличия, сред които на фондация “Радостина Константинова”, на фонд “Валя Крушкина”, както и приза на НБУ “Журналист на годината”.

В интервю за новия брой на в. „Всичко за семейството“ тя отговаря и на въпроса Какво правиш, когато е трудно да достигнеш до събеседника си?

Може би са едно на много интервюта, когато можеш да отключиш някого, да докоснеш тази част от неговото съзнание, което да го предразположи да каже неща, които не е искал да каже.

Понякога един въпрос, който се е родил в хода на разговора, отключва събеседника. Например, когато Румен Овчаров получи присъда 2 години условно и да плати 16 млн. по граждански иск. В студиото твърдеше колко порочно е действала цялата правосъдна система към него. Сигурна съм, че не искаше по този емоционален начин да го разкаже. Слушайки го внимателно, се опитвах да следвам неговата мисъл.

С кратки въпроси да го накарам да даде конкретни имена. Защото е лесно да кажеш, че системата е корумпирана. Това пък доведе до следващо разплитане на положението в БСП, защото той говореше за Кирил Добрев. Впоследствие Кирил Добрев прие поканата за интервю и разказа за други процеси в партията.

За съжаление, след това г-жа Нинова не прие поканата за интервю, а съм сигурна, че и тя има какво интересно да каже.

Но има и събеседници, за които знам предварително, че не искат да дадат отговори. Там са важни въпросите. Защото за зрителя е важно да види кои са въпросите, на които събеседниците не отговарят или не отговарят честно. Това се хваща. Както аз чувствам, когато някой не казва истината, така и зрителите.