Сега четете
СЕЛО ЛИСИЦИТЕ И ВЕЛИЧЕСТВЕНАТА КРЕПОСТ МОНЕК

СЕЛО ЛИСИЦИТЕ И ВЕЛИЧЕСТВЕНАТА КРЕПОСТ МОНЕК

СЕЛО ЛИСИЦИТЕ  и величествената крепост МОНЕК 

 Това е едно от най – красивите изоставени места, които съм посещавал из България. Няма да крия, че изпитах ярост и съжаление за това как един и същи народ гради невероятни неща, а после политиката и новите поколения оставят всичко на произвола или просто идват на палатка, оставяйки целия бряг на язовир Студен кладенец от към селото –  в боклуци.

Моста заснет от крепост Монек

Тук е изграждан и най – дългия въжен мост на Балканите. До днес достъпа до селото или двете обитаеми къщи, които видях, остава по него или с лодка.

  В този пътепис няма да Ви занимавам с дати и метри. Има достатъчно вярна или невярна информация в интернет. За съжаление не видях нито един местен, от който да получа правдоподобна информация. Ако желаете да усетите магията на истинска България, заповядайте тук. Походете по брега и вижте развалините, за които имаме частична вина и ние.

Точно сега центъра на София е блокиран от палатки на протестиращи. Те пият кафе и бира, държейки табели – Оставка. Няма лошо, но по подобен карнавален начин на несъгласие правителства не падат. В България ако някой протестиращ хвърли камък го изкарват хулиган, а в съседна Гърция и Сърбия – герой. Защо ?

Скоро гледахте по същите новини, които Ви облъчват всяка вечер как е имало запалени патрулки, багери исипващи изпражнения по държавни сгради и така след няколко дни волята на народа се приема. Тези хора нямат време за губене в пиене на бира и забавление. Те не надуват свирки, а газят всичко, което им пречи – ЗАЕДНО.

Та, после  може да се качите върху крепост Монек. Вижда се град Кърджали, почти целия язовир Студен кладенец, Родопите и брега на язовира от към село Лисиците. Всъщност отгоре се вижда само брега. Няма ги къщите.

Ще Ви помоля ако посетите тези уникални български места да съберете боклука след себе си. Идете и попитайте възрастните хора дали имат нужда от нещо, защото на много километри няма магазин или аптека.

Мисля, че е абсурдно подобни места да бъдат изоставяни, а да пазаруваме плодове и зеленчуци от Египет и други държави. Нашата почва и земеделие са били на достатъчно високо ниво. Ако идиотите в парламента ограничат вноса и позволят на земевладелците да правят това, в което са най – добри ще спечели икономиката, а заедно с нея туризма.

Абсурдно е да няма нито една информационна табела. Медиите правят репортажи от селото като рекламни кампании на политици, които отишли с двама работника да боядисват моста. Е, браво на Вас, няма що !

Вижте и

Ако всеки от нас направи по малко от това, на което е способен можем да дадем на село Лисиците отново облика, който заслужава. Аз като фотограф ще вложа половината от продадените си фото – картини за изчистване и изграждане на информационни табели в местността.

Сигурен съм, че и ти можеш да допренесеш с нещо.

автор: текст и снимки

Костадин Петков

/ Mestano photography /

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре