Сега четете
Фандъкова: Блокадите са незаконни

Фандъкова: Блокадите са незаконни

Организаторите продължават да не заявяват протестите в Общината, както е по закон, за да може полицията и Общината да създаде нужната организация и да могат хората открито и свободно да протестират. По този начин протестът  срещу властта се превръща в протест срещу хората. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред бТВ.

По думите ѝ в София се провеждат протести с различни каузи, но организаторите на антиправителствените отказват да спазват закона. Затова и живеещите в столицата са гневни. „Все повече хора разбират, че блокирането на кръстовищата, особено на Орлов мост и Ректората, затруднява хората, а не политиците. Политиците и олигарсите не се возят в тролея, който минава покрай ректората.”, посочи столичният кмет и допълни, че има сигнали срещу тях.

Блокадите не отговарят на закона, обясни Фандъкова. „Полицията се опита да реагира без да създава напрежение. За съжаление това е последователно действие, което се повтаря.”, каза тя. Според нея организаторите търсят провокация.

 

Вижте и

„Столицата е доста напрегната, особено по отношение на движението. Все повече коли се прибират, а продължаващите ремонти и блокади затрудняват значително движението особено в пиковите часове.”, коментира столичният кмет. Фандъкова посочи, че не очаква да се допусне затварянето на други кръстовища, а да се освобождават тези, които в момента са блокирани. „Надявам се до началото на учебната година да има решение, за да може градът да функционира нормално.”, каза тя.

Проектът за Конституцията е покана за диалог и дебат, смята Фандъкова. По думите ѝ ГЕРБ и премиера са дали заявка, че са готови да дадат оставка, но мислейки за основните искания на всички хора за промяна. „Промяна в начина на правене на политика и вземане на решение е неизбежна. Надявам се това да се разбира освен от управляващите, и от опозицията. ГЕРБ и премиерът дадоха заявка за много широк обществен дебат за промяна. Това е основата и най-важното за развитието оттук нататък.”, заяви столичният кмет. Тя посочи, че това не може да стане просто със смяната на едни хора с други. „Не се страхувам от служебен кабинет. Работила съм при всякакви правителства, допълни Фандъкова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре