Сега четете
Данаил Кирилов подаде оставка

Данаил Кирилов подаде оставка

Данаил Кирилов подаде оставка като министър на правосъдието след разговор с министър-председателя Бойко Борисов. Не се съобщават мотивите.

От Министерския съвет уточниха, че дали Борисов ще приеме оставката на Кирилов, ще реши след разговор с коалиционните партньори. Ако тя бъде приета, до гласуването й от парламента, Кирилов остава министър, макар и в оставка.

Данаил Кирилов е български юрист и политик. Служи като народен представител от парламентарната група на ГЕРБ в 42-ро, 43-то и 44-то Народно събрание и председател на Комисията по правни въпроси от ноември 2014 г. до април 2019 г. На 5 април 2019 г. Кирилов бе избран за министър на правосъдието от 44-ото Народно събрание и пое поста след Цецка Цачева.

Първи коментар по темата направи транспортният министър Росен Желязков, който присъства на откриването на третия метродиаметър в София:

„Оставките са личен акт, а премиерът е човекът, който ги предлага на Народното събрание. Доколкото разбирам, а така е и по коалиционно споразумение, това предстои след разговори с коалиционните партньори“, каза той.

Вижте и

„За мен е изненада тази оставка на министър Данаил Кирилов“, заяви депутатът от „Обединени патриоти“ Християн Митев пред БНР, зам.-председател на правната комисия в Народното събрание. Той посочи, че не може да я коментира, защото не са ясни мотивите за нея.

„Не виждам причина за подаване на оставка в резултат на работата му. Не откривам съществени пропуски в неговата работа. Като правосъден министър той се справя добре“, категоричен беше Митев.
Коментирай 1

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре