Сега четете
Не трябва да е шокиращо, че свещеник влиза в политиката

Не трябва да е шокиращо, че свещеник влиза в политиката

Силвестър Янакиев

„Не би трябвало да е шокиращо, че свещеник влиза в политиката“, заяви пред БНР свещеникът Силвестър Янакиев, който е част от заявка за нова политическа партия ЧЕСТ (абревиатура на „Чиста, Единна и Суверенна Татковина“ – бел.ред.). Той припомни, че в следосвобожденската историята на България има записани много имена на свещеници, участвали в политическия живот:

„Едва след 1947 г., по времето на комунизма, излиза едно окръжно, изцяло под натиска на комунистите, с което се забранява свещеници да се занимават с политическа дейност“.

Отец Силвестър Янакиев посочи, че мотивацията му, за да участва в учредяването на партия ЧЕСТ, е да се направи възможно в България да се мечтае:

„Това, което се случва, никой не го харесва, освен управляващите, може би. Въпрос на оцеляване е да се направи нещо. Ако аз мога да допринеса за подобряването, бих се включил“.

Партията няма да бъде от лидерски тип, подчерта той:

Вижте и

„Нямаме лидер. Председателски съвет ще управлява. Всички членове ще са равни“.

По думите му има опити да се яхнат настоящите антиправителствени протести от хора, които нямат нищо общо с „чистата протестираща маса на млади хора“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре