Сега четете
TikTok ще оспори пред съда указа на Тръмп

TikTok ще оспори пред съда указа на Тръмп

Китайското приложение за споделяне на видеоклипове TikTok, заплашено от забрана от президента на САЩ Доналд Тръмп, който го обвинява в шпионаж в полза на Пекин, обяви снощи, че планира да заведе дело срещу американското правителство, предаде Франс прес, цитирана от dariknews.bg.

„За да гарантираме, че законът ще бъде спазен и нашето предприятие и нашите потребители ще бъдат третирани еднакво с останалите, нямаме избор, освен да оспорим указа (подписан от Тръмп) пред съда“, заявява в изявление за медиите китайската компания.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвинява от месеци платформата за обмяна на видеоклипове, собственост на ByteDance, в кражба на данни на американските потребители в полза на Пекин.

На 6 август той забрани всякакви транзакции между приложението и американски партньори, като се очаква указът му да влезе в сила 45 дни по-късно.

TikTok вече заплаши да оспорва указа пред съда и явно смята да изпълни заканата си през идните дни.

Вижте и

„Въпреки че не сме съгласни с обвиненията на американската администрация, от близо година опитваме да започнем дискусии, за да намерим решение“, уточнява компанията, като подчертава, че се е сблъскала с „липса на спазване на правните процедури“. Американската администрация „не обръща внимание на фактите и се опитва да се намеси в преговори между частни фирми“, добавя TikTok.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре