Сега четете
Борисов ще е политически труп, ако не изпълни обещаното със заявката за ВНС

Борисов ще е политически труп, ако не изпълни обещаното със заявката за ВНС

„Дилемата е дали да има избори през декември или януари, организирани от служебно правителство на Румен Радев, или редовни избори през март. За това е цялата битка”.

Това коментира в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия бившият конституционен съдия Румен Ненков.
„Думите на премиера Борисов са извратени от държавния глава. Той каза, че депутатите от ПП на ГЕРБ ще внесат такова предложение, а те разполагат с това право”, коментира Ненков.

И припомни, че когато президентът назначи Иван Гешев за главен прокурор, започна консултации за промени в Конституцията.

„Обществеността очакваше да види какъв е резултатът от тези консултации. Някъде прочетох, че неговият правен съветник проф. Друмева казва, че имало някаква готовност, но поради това, че доверието в този парламент било изчерпано, предложенията ще бъдат внесени в следващия парламент. Очевидно тези предложения не са свързани с кардинални промени, защото не предвиждат Велико народно събрание. Не виждам пречка тези предложения на президента да бъдат обявени на обществеността”, заяви Румен Ненков.

Според него и прокуратурата, и президентът са нарушили конституцията. Докато прокуратурата обаче вече проявява известна сдържаност, от другата страна нещата доста загрубели.

Вижте и

„Президентът подкрепя протести, които са направо противоконституционни. Вече и аз се настройвам против властта, защото не може да осигури гражданските права на другите хора”, заяви Ненков.

Според него заявката на премиера за Велико народно събрание е опит „и двете страни в конфликта да излязат с достойнство”.
„Борисов ще е политически труп, ако не изпълни обещаното със заявката за Велико народно събрание. То ще избере ново правителство – иначе отказваме ли се от парламентарния контрол върху изпълнителната власт”, попита Ненков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре