Тв легендата Ласка Минчева ослепя напълно

Тв легендата Ласка Минчева ослепя напълно Съдебен изпълнител запорира дарителската сметка на режисьорката заради дългове на покойната ѝ дъщеря.

Мъчително и трагично е оцеляването на легендарната Тв режисьорка Ласка Минчева. Доайенката на БНТ в последната година е в изключително лошо здравословно състояние, като наскоро напълно е загубила своето зрение.
Това обяснява нейният племенник Атанас Михайлов, който в момента е поел грижите над нея. Освен пълната слепота Минчева е с парализа на половината тяло, приковала я за леглото след прекаран масивен инсулт преди година и половина. Отделно от това режисьорката имала нужда да приема задължително инсулин по три пъти дневно, за да не изпадне в криза покрай диабета, който я измъчва. Племенникът на Ласка споделя, че са необходими по около 2000 лева месечно за нейното оцеляване. Той плащал по 1400 лева на месец на специализирано медицинско лице, за да има човек денонощно до леглото ѝ. Отделно от това се давали по 640 лева на рехабилитатор, който да я раздвижва след прекарания инсулт. Лекарствата пък изобщо не влизали в тези суми. „Имам пари да се грижа за нея за още месец, два. После не ми се мисли…“, казва Атанас Михайлов.

Доскоро имаше дарителска сметка, на която се набираха помощи за оцеляването на Тв легендата. Сега обаче съдия изпълнител наложил запор над нея заради дълг, направен от нейната покойна дъщеря преди 6 години. Вихра почина през август 2018 г., а въпросната сметка бе открита на нейно име, за да могат познати и непознати да ѝ помагат финансово да пребори рака. В крайна сметка коварната диагноза я победи и тя издъхна от разсейките в гръдния кош, гръбначния стълб, главата, дробовете и инсулт на 51-годишна възраст. Вихра също работеше в БНТ, а след трагичната ѝ смърт майка ѝ съвсем се съсипа.

Вижте и

Ласка Минчева отдавна е пенсионерка, но взема пенсия в минимален размер, макар да има 42 години стаж в Телевизията. Още преди да се разболее фатално и да погребе дъщеря си, Ласка живеела почти на прага на мизерията, като често едва намирала пари за храна. Сега племенникът ѝ Атанас е открил нова дарителска сметка, като се надявал колегите ѝ да си спомнят за нея и да окажат подкрепа.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре