Актрисата Деси Тенекеджиева осъди шоумена Слави Трифонов след като 5 години води дела срещу шоуто. Тя определи съдебното решение като победа и много важна крачка. На втора инстанция актрисата загуби делото, но с особено мнение, след което окончателно печели във ВКС.

Деси съобщи за развоя на събитието с дълъг пост в социалните мрежи.

“Това е безпрецедентен случай в новата съдебна история. Частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в национален ефир и солидарно телевизията, която го излъчва. Смятам тази победа за много важна крачка.

Самата аз имам приятелски и колегиални отношения с bTV, но се съгласих с идеята на адвоката ми, че телевизията трябва да поеме солидарна отговорност, защото без нея предаването няма да има трибуна.

И така, преди 5 години започнахме една борба, която по нищо не предвещаваше, че ще е лека. Слави ми се обади по телефона веднага: “Недей да се занимаваш с глупости. Ела в шоуто ми. Винаги си била добре дошла. Ела и ме залей с чаша вода ако искаш. Каквото искаш направи. Но не започвай безмислени дела. Минимум 5 години ще продължи, ще загубиш сума пари за адвокати и такси, ще ни дъвчат с години в жълтите медии и накрая ще загубиш”.

Е да… беше прав, но не напълно.

Сагата продължи повече от 5 години- първа инстанция, втора и накрая ВКС..

Но единственият коментар за делото излизаше от Слави и неговото предаване. При това нееднократно. Аз запазих пълно мълчание.

Да, за таксите и разходите също беше прав – бяха много и големи. Нo, всичко си струваше. Защото няма нищо по-важно от човешкото достойнство, името и честта. И се реших на тази стъпка, въпреки че съм човек с изключително развито чувство за хумор и самоирония. Защото всичко има граница. Важни са мярката и вкусът. Години наред да свързват името ти не с професионалните, лични и обществени постижения, а с грозни и непристойни сравнения, епитети и обиди от национален ефир е недопустимо и подсъдно. За такива “шеги” трябва да има достоен отговор”, написа Тенекеджиева.

Парите тя ще преведе на Фондация “Стоян Камбарев”, с която тя вече 12 години подпомага млади и талантливи български творци.