Бойко Борисов го е страх да подаде оставка, той има сделки, които трябва да довърши. И другият фактор, от който изпитва дълбоко притеснение – някой друг ще следи за законността на изборите. Служебният кабинет има една-единствена задача и тя е да проведе честни избори.

Думата „честни“ е проблемът Борисов“. Това обяви в интервю за предаването „Тази неделя“ по bTV Арман Бабикян, един от членовете на „Отровното трио“ и от неформалните организатори на антиправителствените протести.

По думите на Бабикян хората, които очакват честни избори, нямат доверие на ГРАО и директора на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов и искат оставките на ръководствата им. Бабикян даде пример с т. нар. „мъртви души“ в избирателните списъци – проблем, който не се решава вече 30 години.

Според Бабикян на управляващите им се иска да разделят протестиращите, но не им се получава. „На площада има всякакви хора, те с заедно по няколко прости причини – една от тях е корупцията и управлението на мафията. Няма сини и червен цвят за това. То прави хората бедни, прави държавата ни най-изостанала, прави нацията ни най-болната, изхвърли 2 млн. души навън“, коментира представителят на „Отровното трио“. Арман Бабкиян уточни, че не желае да става адепутат, а ако е искал, можел е да влезе в парламента още през 1996 г.

Информация на Actualno.com по BTV