Сега четете
Нямам къща в Гърция. Адвокати ще подадат жалби срещу медиите в българската прокуратура

Нямам къща в Гърция. Адвокати ще подадат жалби срещу медиите в българската прокуратура

В отворено писмо до медиите бившият председател на Комисията по финансов надзор и бивш директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев заяви, че не притежава къща в Гърция, пише факти.бг.

Мавродиев твърди, че подобно твърдение е клевета на Димитър Ламбовски с цел отклоняване вниманието от скандала с видеото, в което той се обръща към Христо Иванов с реплика, касаеща Младен Михалев-Маджо.

Ето какво пише Стоян Мавродиев до медиите:

„Обръщам се към вас по повод клеветническата кампания, подета срещу мен от Димитър Ламбовски с цел да отклони вниманието от скандала с видеото, в което той се обръща към Христо Иванов с реплика за Младен Михалев-Маджо. След огромния публичен конфуз за председателя на партия „Да, България“ и нестихващия скандал, в определени медии бяха разпостранени анонимни твърдения, че аз притежавам къща в Гърция, а за повече сензационност бяха намесени имената на премиера Бойко Борисов и на депутата от ДПС Делян Пеевски. В този компромат няма грам истина!

Не притежавам къща в Гърция и това лесно може да се провери в имотните регистри на страната. Наети от мен гръцки адвокати работят от две седмица по жалба за изнудване срещу Димитър Ламбовски. Събрани са доказателства за заплахите на Ламбовски към мен – за поискан рекет в особено големи размери, както и заплахите му да съсипе мен и посочените по-горе политици.

Вижте и

Тъй като мястото на престъпното деяние е в Гърция – искът ми е адресиран към гръцките власти. Вече са сезирани следствените органи и прокуратурата в Гърция. В момента, в който бъдат предприети действия от гръцките власти, ще ви информирам с всички подробности.

Български адвокати ще подадат жалби в българската прокуратура срещу медиите, позволили си да тиражират анонимните съчинения с абсолютни лъжи срещу мен.“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре