Сега четете
Сачева пред ВВС: Партньорите не разрешиха на Борисов да подаде оставка

Сачева пред ВВС: Партньорите не разрешиха на Борисов да подаде оставка

Бойко Борисов искаше да подаде оставка, но коалиционните му партньори не му позволиха. Приходите в България за последните 10 години са се увеличили 3 пъти, а БВП – 2 пъти. Това заяви пред британската национална медия BBC министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, предава „Труд“

На твърдението на кореспондента на медията в България – Красимира Хендри, че „Според „Трансперънси интернешънъл“ България е най-корумпираната страна сред 27-те страни в ЕС“, Сачева отговаря, че „Проблемът с корупцията не е „непроменим“, но е „всекидневна битка“, добавя тя с уточнението, че се „справяме в момента“.

В обширен материал в предаването „The Newsroom“ на BBC централна тема са едномесечните антиправителствени протести и премахването на палатковите лагери, блокирали ключови кръстовища в страната. Кореспондентката на медията и международен редактор в нея Красимира Хендри разказва за причините за протестите у нас – корупцията и злоупотребата с публични средства.

Тема на коментар са и записите, в които премиерът Бойко Борисов „говори нецензурно“, конфликта между него и президента Румен Радев, нахлуването в президентството от страна на прокуратурата, снимките на предполагаемото нощно шкафче на премиера.

„Протестите слагат в центъра на политическия дебат тема, която беше забранена от правителството и апарата от проправителствени медии – нуждата от реформа, върховенство на закона и битка срещу корупцията. Преди това тези теми липсваха в публичния дебат и сега всяка партия ще трябва да дефинира своята позиция по тях и най- накрая да се постигне консенсус за сериозна реформа на съдебната система“, коментира съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, определен като един от лидерите на опозицията в България.

Вижте и

През последните два дни полицията в България насилствено отстрани протестиращите от улиците в столицата на страната. Всичко се случва на фона на продължаващи вече месец демонстрации срещу корупцията и злоупотребата с публични средства, коментира Би Би Си.

Предаването има над 400 милионна аудитория в целия свят.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре