Сега четете
Крайно време било здравният министър да посочи конкретни параметри за COVID-19 (ВИДЕО)

Крайно време било здравният министър да посочи конкретни параметри за COVID-19 (ВИДЕО)

8-4

Крайно време е здравният министър да посочи конкретни параметри за COVID-19. В една дискотека, ако има 500 места – процент от разрешените места да бъдат посещавани от клиенти на дискотеки, ресторанти, магазини. Това каза кметът на Благоевград Румен Томов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него

се увеличават случаите с положителни резултати, защото хората вече се движат свободно, някои от тях не спазват мерките – има разхлабване както на мерки, така и в поведението на гражданите, заяви той.

Томов обясни, че ако няма къде да бъдат лекувани новозаразените, ще се действа според обстановката.

Вижте и

Той каза, че има липса на медицински персонал. Медицински сестри също липсват. Ние търсим от нашите звена в общината. Не всеки се съгласява да помага в тази обстановка. Ще се пренасочат други специалисти от други звена, но е изключително трудно и с медицинския персонал. Проблемът е сериозен, но мисля, че ще се справим, уточни кметът.

В заключение Томов посочи, че в града няма ясно изразени огнища на коронавируса, тъй като случаите са разпръснати. По думите му трябва да свикнем да живеем с вируса и хората да спазват наложените мерки.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре