Сега четете
Вера Иванова: Сачева злоупотребява с децата ни, те са обречени с министър като нея

Вера Иванова: Сачева злоупотребява с децата ни, те са обречени с министър като нея

2

Вера Иванова – една от майките от инициативата „Системата ни убива“, обвини социалния министър Деница Сачева в тенденциозност и в противопоставяне на едни хора с увреждания срещу други, съобщи репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов.

Поводът е днешното изявление на министър Сачева, в което тя определи като злоупотреба с каузите на хората с увреждания вчерашната акция на „Системата ни убива“ пред къщата на премиера в Банкя и разправиите с полицията пред ректората на Софийския университет.

Министър Сачева, откакто е министър, злоупотребява с децата ни, с хората с увреждания и по всякакъв начин саботира всичко, което сме постигнали. Днес излезе с едни хвалебствени слова за това колко много неща се дават, само че тези неща, до едно, са извоювани от нас – майките на деца с увреждания. Това е тенденциозно. Това не ни е за първи път – да се противопоставят едни хора с увреждания на други хора, майки срещу майки. Това сме го гледали години. Години се борихме да постигнем елементарните права за тези деца, които са обречени с политиката на министър Сачева.

Вижте и

Вера Иванова обвини представителите на организациите на хора с увреждания, участвали в брифинга заедно със социалния министър, че харчат държавни субсидии и вместо да подкрепят, пречат на реформите в социалната сфера.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре