Сега четете
Юбилеен 80-ти плувен маратон „Галата-Варна“ СНИМКИ и ВИДЕО

Юбилеен 80-ти плувен маратон „Галата-Варна“ СНИМКИ и ВИДЕО

20200802_093837Представителката на КПС „Астери“-Варна Василики Кадоглу спечели плувния маратон „Галата-Варна“ при жените. Нейното време е 61,13 мин. Василики има четири побуеди в това състезание, като днешната е трета поредна. При мъжете на първо място е Йордан Янчев от Сандански. Времето му е 53,37 мин. Йордан е на 18 години. Двамата са професионални състезатели. При жените втора е Ева Христова-68,13 мин, а трета остана Петя Бонева. Двете са от КПС „Астери“. Първите четири при жените са от този варненски клуб. Радостин Кръстев от Сандански е втори при мъжете-55,52, а трети се класира Георги Колев-57.04 мин.

Това е 80-то юбилейно издание на маратота, като за първи път участниците финишират на плажа. Старият финал беше на буните.

 

Тази година в маратона участваха 221 състезатели. Общият награден фонд е 12 000 лв, като 9000 лв са за награди на участниците.

Красен Кралев, министър намладежта и спорта е гост на плувното състезание, заедно с областния управител Стоян Пасев, кметът на Варна Иван Портних, както и много други спорти легенди, приятели на плуването, спортисти и треньори от Варна. Сред гостите на надпреварата е и легендата ни в щангите Благой Благоев, който изгледа цялото сътезание. Огромен интерес имаше и към легендарният ни маратонец в плуването Петър Стойчев, който също пристигна във Варна за проявата, но като гост. Той не участва тази година, иначе е печелил състезанието и държи рекорд.

 

Вижте и

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре