768x432 (2)

Майките от “Системата ни убива” се оплакаха пред репортер на Информационна агенция News24sofia.eu от полицейско насилие.

Не сме минавали границата, всичко бе съгласувано, ние винаги спазваме правилата, спазваме закона. Границата я мина полицията, които блъскаха детето. Полиаците днес налетяха на две момичета, на две деца. Това е минаване на границата и безобразие. Ние не сме блокирали кръстовищата, кръстовището го блокираха полицаите, които ни държат от снощи тук“, каза една от тях пред камерата на News24sofia.eu

Друга сподели, че цяла нощ са били там, а полиаците са блокирали техния бус.

Тази сутрин пък ние решихме да блокираме техния. Не мога да си представя, че тези полицаи, коитото сигурни са бащи, могат да блъскат две деца. Тези деца не заслужават това, не заслужават Борисов. Те заслужават да живеят в България – чиста и свята, не в боклучарница. Всичко това, което се случва тук, е една боклучарница. Управлявана от един тулуп. Изобщо не се извинявам. Не ни е страх“, добави тя.

Полицаят с юмрук е блъскал едното дете в рамената. Започнаха да бутат и да ритат децата. Единият полицай докато удря и рита децата, другият пали автобуса и тръгва да ги мачка, и хората от простеста започнаха да подпират с ръце и тела автобуса да не смачка децата ни. На Борисов безобразията – до убийство ще стигнат заради кокала. Само защото си позволихме да отидем пред къщата му в Банкя, само заради това е всичко. Това е отмъщението“, оплакаха се още те.

Източник: News24sofia.eu