Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu

Така нареченото „Отровно трио“ – Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Борислав Минеков, лидерите на антиправителствените протести, се появи на протестите в Стара Загора, чиито участници искат да блокират магистрала „Тракия“, въпреки призивите на органите на реда, че това е опасно за самите тях.

Това видя Информационна агенция News24sofia.eu.

Пристигнахме на старозагорската блокада. Елате да подкрепите хората, написаха във Фейсбук Отровното трио.

От видеото се вижда, че хората са насядали по шосето. Валял е дъжд, но времето вече е хубаво и към мястото прииждат още протестиращи.

По-рано полицията в Стара Загора няма да допусне протестиращите да блокират магистрала „Тракия“. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града, след като вчера имаше опит част от магистралата да бъде затворена заради автошествие.

Комисар Илиян Илиев от „Охранителна полиция“ съобщи, че тъй като магистралата е скоростен път, протестът на нея би бил опасен за онези, които искат да изразят недоволството си.

След ситуацията, при която на протеста тази сутрин възникна напрежение, е образувана проверка. По-рано през деня един от протестиращите проби блокадата на полицията и се оправи към магистралата пеша, но бе спрян от органите на реда.

След инцидента се изясняват действията и на двете страни, участвали в сблъсъка – както на протестиращия, така и на полицията, уточни комисар Илиян Илиев.

Правата на протестиращите не са нарушени заради недопускането им до магистралата, уточни Илиев.

Протестиращите са се отказали от блокирането на самата магистрала, но ще направят дъга от Стара Загора до вишката до село Свободен и после ще се приберат.

Полицията обаче коментира, че не могат да се доверят на устни уверения, защото призивите за блокада в социалните мрежи продължават.