Сега четете
БСП разглежда социално-икономическите мерки като прах в очите на хората (ОБНОВЕНА)

БСП разглежда социално-икономическите мерки като прах в очите на хората (ОБНОВЕНА)

8633bbfed_bsp23

БСП разглежда социално-икономическите мерки като прах в очите на хората. Това каза заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин по време на пресконференция, предаде репортер на Информационна агенция News24sofia.eu и Luboslovie.bg.

Той посочи, че се е провело съвместно заседание на Изпълнителното бюро и парламентарната група, чиято основна тема, са били предложените от правителството нови, социални и икономически мерки.

Основната цел видимо е оцеляване на правителството още малко„, каза още Вигенин.

Според него правителството цели да си купи още малко време.

Защо считаме така? Защото това са мерки на парче. От началото на кризата, от месец март тази година, досега виждаме поредица от несвързани по между си мерки. Мерки на парче, които нямат ясно определена цел„, каза още Вигенин.

Той определи като несериозно обяснението за мазнинките. „Още повече, че това са средства на българските данъкоплатци“, заяви той.

Вигенин отчете още, че не е ясна и крайната цел на тези мерки. Според него повечето от обявените мерки не функционират и парите не могат да стигнат до тези, към които са насочени.

Само да припомним един изключително фрапиращ случай. Обещаните 500 млн. от ББР. До бизнеса са стигнали 7.5 млн. лв. Смисълът на мерките, когато се прилагат, да стигнат до хората и бизнеса на време. Подобни забавяния на практика ги обезсмислят„, кометира още той.

Що се отнася до социалните мерки – подкрепяме факта, че българските пенсионери ще получат допълнителни средства. Какво става, когато изтекат тези три месеца? Истинското решение на въпроса е преизчисляване на всички пенсии„, заяви още Вигенин.

По думите му това ще реши реално проблема с ниските пенсии.

Вижте и

Народният представител определи като хубаво финансирането на болниците. „Истинското решение – сериозна реформа в здравеопазването и прекратяване на сегашното положение, където болниците са търговски дружества„, изтъкна още Кристиан Вигенин.

Той коментира и средствата за бизнеса. „Отново се обещават средства. Някои мерки са озадачаващи. Защо например и на кого ще помогне това, че се намалява ДДС върху виното и бирата, които се консумират в заведения. Очакваме малко по-сериозен анализ- Очакваме как тези мерки ще бъдат реализирани. Друг важен елемент и може би с това да приключа това кратко изложение, че и до момента ние коментираме въпроса, че не идват сериозни инвеститори, няма инвестиции. Това е свързано не толкова с кризата, а с това, че продължава административната тежест. Това е ключов елемент в създаването на нормална инвестиционна среда и за борба с кризата, която се очертава и с която ни плаши министър-председателят„, посочи още Вигенин.

Считаме, че това правителство е изчерпано и че ако идва сериозна икономическа криза, тя трябва да бъде управлявана от компетентно правителство“, каза още Вигенин. Според него правителството трябва да има кредит на доверие.

Още на 21 юли Изпълнителното бюро съвместно с ПГ реши, че в допълнение към протеста, който се проведе в събота на 25 юли ще организираме отбелязване на годишнината от учредяването на БСП на Бузлуджа на 1 август 10.30 ч. сутринта ще бъдат поднесени цветя първо на паметника на Хаджи Димитър, Димитър Благоев, а по-късно и на храм-паметника Шипка. Още от тогава тече и подготовката. Създали сме всички условия всеки български социалист, който има желание да отбележи този празник да се присъедини към нас„, каза още Вигенин.

Според него причината за това са хаотичните действия на министъра на здравеопазването.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре