Не одобрявам рокадите в кабинета. Това е опит за печелене на време, от който губи България. Трябва да направим така, че да имаме управление, което да бъде отчетно, прозрачно и отговорно пред хората.20200724_125548

Това заяви президентът Румен Радев, който е във Велико Търново на тържествената церемония по удостояване с първо офицерско звание на випускнците от Националния военен университет.

Изявлението на държавния глава идва само ден след като Радев излезе за пореден път пред протестиращите и поиска оставката на кабинета “Борисов 3” и главния прокурор Иван Гешев.

 

Радев повтори и днес – това е единственият изход от настоящата ситуация.

“Слушам хората, чета плакатите, виждам млади и стари с трибагреника. След години на лъжи и унижение, българите изричат истината открито, с кураж и достойнство”, заяви държавният глава и допълни – заема страната на хората.

 

“Представяте ли си какво може да се случи за тази половин година, която остава до редовните избори, когато няма доверие в управлението?”, запита Радев.

“Искам да видя управление, което да налага и да бъде пример за законност и спазване на конституцията. Да върши смислени реформи, да ни интегрира в Европа и да ни модернизира. Най-важното е, че има силна гражданска воля”.