Шест великотърновски училища ще правят изследователски центрове и лаборатории

Шест училища от Велико Търново кандидатстват за създадаване на изследователски центрове, кабинети за професионална подготовка и специализирани лаборатории. Основната част от финансирането ще е безвъзмездно. Проектите на учебните институции са одобрени в първия етап от Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“.

Към втори етап продължават Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“, Професионална гимназия по електроника „А. С. Попов“, Средно училище „Владимир Комаров“ и основните училища „Петко Р. Славейков“ и „Бачо Киро“.

Проектите са за иновации, опазване на околната среда, както и изграждане на съвременни мултифункционални центрове за професионална подготовка, оборудвания с необходимия хардуер и софтуер според спецификата на профила на всяко училище.

Вижте и

Програмата STEM има за цел да повиши интереса  на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на специализирани училищни центрове със съвременни иновативни кабинети. Абревиатурата STEM събира първите  букви на Science (наука), Technology (технология), Engineering (инженерство) и Math (математика). Фокусът е поставен върху интегрирането обучение по четирите направления.

DCIM100MEDIADJI_0269.JPG
Автор: Мирослав Дечев
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре