jurnalista_todor_stefanov1

Да ви се струва, че нещо се е променило? 

Съжалявам да го кажа, но днес виждам и чувам изкривеното мислене на хора, които намират утеха в стъкмизма.

Не ходят да гласуват, не протестират, но винаги знаят какво следва.

Редят си следващите няколко месеца на оцеляване и се виждат с младите си роднини през Скайп.

Съветват децата и внуците си да бягат. Обивняват Евгени Марчев, че не е със синини. Нямат чувствителност, имат сметки за плащане. И за огромно съжаление – са зависими. От статуквото, от милостта, от деветте месеца, които “май” ще донесат алтернатива.

Тъжно ми е за толкова много колеги журналисти, които в момента участват в този план. Очаквайки нещо. Радвам се за толкова много хора и колеги, на които не им е замъглено пердето и нямат какво да губят.

В денят на Левски го казвам – единственото важно нещо, което можете да загубите е – свободата си.

Гордея се с хората, които всяка вечер са на протеста с лозунг- “Искаме живота си”. Борисов няма да ни спасява – той си е в “Тошизма”. Гешев и агент Сава са част от ограбването на българския народ, от аферата КТБ и не само. Васил Божков е част от подмяната.

Какво точно “българско лято”, гарнирано с хазарт и закупени медии чакате?

Пеевски има да отговаря на твърде много въпроси: как и защо изтъргува КТБ, Спортния тотализатор, МВР, Прокуратурата, медиите?

Радев има шанса да се докаже като надпартиен, т.е. президент и да не прави сделки. Служебно правителство с една основна цел – нови парламентарни избори.

Аз продължавам да вярвам в базата – гордост и достойнство на човешкия род. Не в сметките.

Цялата каста на нарциси, завладели света, се радва на гласуването от кастата на примирените и владените от течението хора.

Протестите рисуват друга посока. На свободните и мислещи хора.

Снимка на Тодор Стефанов.