Сега четете
Ново затягане: За Гърция пътуваме само през „Промахон“ и „Маказа“ до 4 август

Ново затягане: За Гърция пътуваме само през „Промахон“ и „Маказа“ до 4 август

GartsiyaОт 22 юли в полунощ до 4 август Гърция затваря сухопътни граници, като единствените, които остават отворени с България са „Промахон“ и „Маказа“.

На извънредно заседание, свикано от заместник-министъра на гражданската защита Никос Хардалиас със съгласието на епидимиолога Сотирис Циодрас, беше направено предложение за налагане на допълнителни мерки на сухопътните граници на Гърция, които бяха приети от премиера Мицотакис.

1/ В допълнение към вече решеното и важащо за влизане през ГКПП „Промахонас“, от полунощ във вторник срещу сряда, 22 юли до вторник, 4 август 2020 г., влизането на гръцката територия по съществени причини се разрешава само през гранични контролно-пропускателни пунктове „Какавия“, „Евзони“, „Промахон“, „Нимфея“ и „Кипон“.

Пътуващи по съществени причини са:
Здравни причини – документ от болнично заведение;
Семейни причини – документ за нужда от помощ на роднина;
Работни причини – договор за работа;
Недвижим имот – данъчна декларация/нотариален акт на имота.

2/ Гръцките граждани, чужденците, които имат разрешение за пребиваване, притежателите на гърцка лична карта също се изисква да попълнят формуляра за локализация на пътници (PLF) на електронния адрес https: // travel.gov.gr, както и електронното краткосрочно съобщение на същия адрес.
3/ Земеделските работници в случай че са в страната и напуснат гръцката територия преди 4 август 2020 г., няма да имат право да влизат отново, до второ нареждане.

Вижте и

Гръцките власти подчертават, че коронавирусът е тук и умоляват всички гръцки граждани да избягват ненужното пътуване до епидемиологично натоварените райони, като тези на Балканите към днешна дата.

За туристите остава в сила притежаване на QR код, както и разпечатан на хартия отрицателен PCR тест.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре