Сега четете
Дядото на Евгени Марчев: Омерзен съм от министър-председателя (ВИДЕО)

Дядото на Евгени Марчев: Омерзен съм от министър-председателя (ВИДЕО)

63d065193f880ffff7a94001ac39f1e4d72f87c2

Дядото на бития студент към Борисов: Имайте малко морал, подайте оставка

Дядото на битият на 10 юли от полицията студент Евгени Марчев, д-р Димитров призова премиера Бойко Борисов да си подаде оставката, ако има поне малко морал.

Малко морал, много малко морал се иска. На вас ви липсва много, много морал, каза д-р Димитров пред местния сайт Sandanski1.com, което е публикувано във фейсбук.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов каза, че заради комунисти, като дядото на Марчев, едно време не е можело да се учи на Запад. „Но неговият дядо-комунист (на студента Марчев) не е дал възможност някога да отидеме да учиме в Брюксел, Хага, Лондон или където и да било. На тяхната възраст ни караха, когато имаше авария в Чернобил и се стелеше радиоктивен прах, да маршируваме на манифестации с червени връзки. Така че тази демокрация им даде възможност да отидат да учат, да работят, да пътуват, да видят света„, каза Борисов.

Бях изумен, изненадан съм, омерзен съм, отчаян съм дори, че начело на нашата държава има такива хора. Аз не съм никакъв комунист, аз съм д-р Димитров. Моите родители са прости орачи и копачи. Нямам закрила от никого. В моя живот сам съм се борил и всичко, което съм постигнал съм го направил с моя труд. Омерзен съм, не ви прави чест да слизате толкова ниско, да правите такива изявления. Комуниста, аз, съм ви попречил да учите. На мене никой не ми е пречил никога в живота, защото знаеха, че съм честен, почтено дете. Навсякъде ми даваха път и аз вървях. И това, което исках аз го постигнах – блестящ хирург. Може да изглежда надменно, може да изглежда дори неприлично, но това е моят цена, тя е и от хората. Вие от живота на моя внук искахте да дадете смърт, а аз от смъртта 50-60 години съм създавал живот. Животът, това е най-висшата ценност на нашето общество. Няма нищо по-хубаво от това, по-ценно и по-драго. Трябва да ви кажа, че ме е срам. Днес наблюдавах вълненията в Европа на нашите студенти – в Белгия, в Германия, Кьолн, навсякъде ви искат оставката. Какво трябва да направите още за тази оставка? Малко морал, много малко морал се иска. На вас ви липсва много, много морал. Направете го. Не създавайте кръвопролития в държавата.”, призова д-р Димитров.

Вижте и

Димитров се обърна към студентите в чужбина и ги призова да се върнат в България за да свалят “това корумпирано правителство” и да създадат ред в тази държава. Той обърна и към министър-председателя на Холандия, посланика на Холандия и ректора на университета в Хага за да се запознаят със случая на Евгени Марчев и да застанат зад него. “Това дете, което се влачи и се рита от 5 полицая е моят внук, ваш студент. Защитете го”, призова той.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре