Сега четете
Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ зове към ескалация на протеста

Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ зове към ескалация на протеста

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu / Андрей Велчев
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu / Андрей Велчев

От вчера адвокат Николай Хаджигенов, който защитава в съда приближената до Васил Божков – Лилана, зове за нов вид протест. Заедно с другите двама от т.нар „Отровно трио“, чиято медийна кариера стартира при журналиста Сашо Диков – Арман Бабикян и Велислав Минеков, са разписали по точки какво трябва да се случи, за да падне правителството. Това съобщи Информационна агенция News24sofia.eu.

Профилът на Хаджигенов е открит, така че всеки може да види какъв е начертаният от него сценарий. Има и сериозно шерване както от обикновени граждани, така и от такива, чиито профили във Facebook говорят, че става въпрос по-скоро за тролове.

Какво иска Хаджигенов и групата около него накратко – от понеделник стачни действия. Блокиране на Народното събрание, гражданско неподчинение.

В този ден ще започнат дебатите по Н-ят подред вот на недоверие. Ако вотът мине, това означава, че всички вътре са постигнали сделка да запазят статуквото, формално заменяйки Борисов с фигурант от типа Медведев – Путин, пише Хаджигенов, очевидно недоволен, че кризата може да се реши с демократични инструменти, какъвто е вотът на недоверие и останалите парламентарни процедури, предаде „Дарик нюз“.

За адвоката на Лилана това очевидно не е желано, защото той пише – „ние гражданите нямаме интерес от това„. И посочва целта си – „тотално блокиране на всички дейности в НС. Съдебните палати в цялата страна, магистрали, пътища, кръстовища, гари, летища, мостове и всяка публична сграда и или дейност„.

А за да има ефект, зове към сериозно присъствие в медиите и дава практически съвети – „Снимайте, стримвайте видео в социалните мрежи непрекъснато. Ако имате нужда от съвет, съдействие, координация или каквото и да е, пишете или звънете.“. Посочва и линкове с логото на протеста , предлага помощ и за други подръчни материали.

Вижте и

Действията на „Отровното трио“ говорят и за това, че в събота и неделя протестът не постига целите си. Не особено успешни се оказват и наемането на множество ПР-експерти на свободна практика и/или малки ПР-агенции, които трябваше да „брандират“ протеста.

Радикализиране на ситуацията през индивидуални провокации, тип „гражданско неподчинение“ и „стачни действия“, вкл. т.нар. „Граждански арести“ на членове на правителството и на главния прокурор. Последното е противоконституционно и представлява престъпление по Наказателния кодекс.

А от признанията на самите организатори става ясно, че оттук нататък целта ще е решаване на въпросите не по демократичен път. Ескалацията пък трябва да доведе до бързи оставки, служебен кабинет и избори още през есента.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре