Сега четете
Журналистът Тодор Стефанов: Отвратителните (СНИМКИ)

Журналистът Тодор Стефанов: Отвратителните (СНИМКИ)

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия.Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително. Тодор Стефанов е бивш главен редактор на Информационна агенция „Нюз 24“.

Тодор Стефанов журналист

Всички събития от последните дни и седмици в България, агресията, глупостите на властта, протестът на гражданите са в полето на морала. Това е важно да се отбележи, защото не се случва често по нашите ширини. Протестът не е социален, не е икономически, браншови, не е дори политически, макар да има политически последици. Никакви социални, икономически и политически искания не могат да се реализират ефективно, преди да се освободи страната от кликата, която я е омотала както октопод омотава жертвата си. Октоподът на мафията. Това е протестът на отвратените срещу отвратителните.

Този израз по известната сентенция на Радой Ралин е отдавна клиширан, но никога не е бил по-верен.

Не питайте защо сега, а не преди десет или седем години. Дошло му е времето сега, защото бяха преминати всички граници и отвратените излязоха по улиците. Дето се вика – за всяко прасе идва Коледа. Някоя Коледа. През юли.

Защото е отвратително да те управлява проста сикаджийска мутра, която се скъсва да лъже. Защото е отвратително, че председателката на парламента не напусна поста си, след като е опозорена по най-долен начин от същата тази мутра. Защото е отвратително да гледаш как мутри биват събирани на улицата, за да подкрепят избора на главния прокурор.

Защото е отвратително да наблюдаваш как работи същият този главен прокурор. Като тези, дето са го подкрепяли. Защото може дълго да се търпи да те облъчват медии-ибрикчии, но не може вечно да се търпи. Отвратителни са!

Защото идва момент, в който отвращението от крадливостта, наглосттта, арогантността, тепегьозлъка, тъпанарщината и измекярщината скъсва всички бентовете. Бентовете на страха и апатията. И отвратените тръгват като приливна вълна. Какви скрити мотиви търсите в една приливна вълна!? Обаче.

Ох. Ах.

Всичко е напразно, всичко е сценарий, заблудени сте, задкулисието пак ви нае…а („с 200“), Дететочудо милиардер, Маман, Хидроинженерът-философ, комунистите, жълтопаветниците, президентът-путинист, президентът-соросоид, десните, психодесните, кремълската рая, Путин, американците, „Турски поток“, Инженерите на прехода, експертите, не и с моя глас, ГЕРБ=ДПС=БСП, протестът не е на партиите, не е на Мая Манолова, не е на Слави Трифонов, не е на никого, много сте смотани, ако смятате, че нещо ще се промени, подмяната е в ход. Бойко, на кого ни оставяш! Бойко, ако теб те няма, и нас ни няма! Подпис: Свиневъдите.

Последните три изречения са верни.

Всичко останало е политически инфантилизъм, глупост, високомерие, „блестяща изолация“, нихилизъм.

Игнорирайте тези гласове.

Те наливат вода в мелницата на кликата.

Оставки за Бойко Борисов и Иван Гешев. Мутри – вън! За доброто на България.

Вижте и

*Снимки/личен архив от ФБ – профила на журналистът Тодор Стефанов

Снимка на Тодор Стефанов.

Снимка на Тодор Стефанов.

Снимка на Тодор Стефанов.

Снимка на Тодор Стефанов.

Снимка на Тодор Стефанов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре