Сега четете
Младен Маринов отчете още 7 задържани от протеста и нито дума за полицейско насилие

Младен Маринов отчете още 7 задържани от протеста и нито дума за полицейско насилие

Младен Маринов

Още 7 лица, които са присъствали и извършили атаката срещу бившия Партиен дом през изминалата нощ, са задържани днес. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов в Народното събрание, предаде репортер на luboslovie.bg.

Той бе извикан там от депутатите от БСП за България, за да даде отчет за случващото се, а премиерът Бойко Борисов го изпрати от Министерски съвет.

Потвърди се информацията за провокатори, днес СДВР е предприела съответните действия. Призовавам протестиращите да не се поддават на провокации. Няма случаи, в който да е потърсена помощ от полицията на място и тя да е отказала„, категоричен бе Младен Маринов.

По думите му, версията на МВР и СДВР, че се търси нарочна ескалация на протеста и целенасочена конфронтация и атака срещу полицията – се потвърждава.

Ясно е, че се търси целенасочена конфронтация за нарушаване на обществения ред и атака на полицейските служители. Няколко пъти беше давана информация за арестуваните, проверката ще завърши максимално бързо, но към този момент не мога да дам информация за хода на проверката„, допълни вътрешният министър.

Когато полицията е провокирана, има право да се защити. Когато полицаят е застрашен, Законът му позволява да използва средства по негова преценка в каква степен да използва правомощията си. Полицаите са инструктирани да ползват сила само когато всички други стъпки са изчерпани„, допълни вътрешният министър.

Вижте и

Депутатите от БСП обаче останаха недоволни от изслушването на Младен Маринов, тъй като поискаха да даде отчет за полицейското насилие зад колоните на Министерски съвет и побоя над двама мъже – Евгени Марчев и Димитър Педев.

След изслушването депутатът от левицата Кристиан Вигенин се възмути: „Как пък нямаше съвест да се извини. Да каже, че повече няма да се случват нещата по този начин. Има записи, има имена, има лица. Той не е тук да ни занимава с вчерашната случка, а за това, че един човек беше два дни в безсъзнание„.

От БСП дори имаше възгласи – „Върнете министъра!“ и „Криете министъра„, а председателят на парламента Цвета Караянчева отговори, че е казал, че се води разследване за побоя над мъжете.Младен Маринов

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре