Сега четете
Какво да направим, ако номерът на колата ни е изчезнал в бурята?

Какво да направим, ако номерът на колата ни е изчезнал в бурята?

Какво трябва да направим, ако номерът на колата ни е изчезнал в буря? Въпросът стана особено актуален след поройните дъждове и наводненията в София през последните дни. От столичния КАТ само днес са върнали пет регистрационни табели, намерени на улицата. Органите на реда се свързват със собствениците и им ги предават.

Пловдив е отводнен, но свидетелствата за бедствието изплуват по ред на номерата

„По този начин няма нужда от пререгистрация на автомобила. Иначе правилото е, щом го няма единия номер, да се обяви в районното за изгубен или откраднат и да се дойде при нас, за да бъдат издадени нови регистрационни номера и талони. Няма официално подаден сигнал, че някой е изгубил номера си. По принцип трябва да се подават в районите“, обясни пред журналисти комисар Костадинов и уточни: „Ако номерът се намери, но е счупен или смачкан, има услуга за оправянето му. Ако обаче номерът е изчезнал, трябва пререгистрация на автомобила“.Таксата за пререгистрация е около 35-40 лева.

По този повод Комисар Костадинов посъветва водачите да закрепват номерата на автомобилите си с рапиди, за да не могат да паднат от леки вибрации или по-силен вятър.

Вижте и

За последно пред проблема с изчезнали регистрационни номера се изправи Варна. След уличните потопи отпреди 10-ина дни местни алармираха, че недобросъвестни хора прибират изгубени във водата регистрационни табели на автомобили и ги връщат срещу 50 лева. Сигнали за подобна злоупотреба бяха подадени в местното Трето РУП.В Пловдив пък 20 регистрационни номера на автомобили изплуваха от наводнението на 3 юли. Те бяха прибрани в „Пътна полиция“, откъдето създадоха организация за получаването им срещу представяне на регистрационен талон на колата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре