Сега четете
Съпоставимо с другите областни градове, случаите на коронавирус в София не са пик

Съпоставимо с другите областни градове, случаите на коронавирус в София не са пик

20200707_115236Съпоставимо с другите областни градове, случаите на коронавирус в София не са пик, макар че ме притесняват. И един човек да е, министърът на здравеопазването винаги се притеснява. Това каза на брифинг министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Случаите на коронавирус в София не са голямо нарастване в контекста на броя хора, които живеят в България. Засега не предвиждаме нови мерки, но това не означава, че не наблюдаваме процеса. Ако той ескалира, сме готови във всеки един момент да предприемем необходимите мерки. Трябва да спазваме дисциплината: дистанцията, да носим маските. Засилили сме контрола в цялата страна, защото явно без контрол няма да мине „, допълни той.

По думите на Ананиев ескалация ще настъпи, когато броят на новозаразените надскочи 200 души дневно и то за по-продължителен период от време.

„Няма дефиниция за ескалиране в нито една държава, но според мен, преминавайки границата от 200 души, е сериозен сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките, които прилагахме доскоро“, посочи здравният министър.

Вижте и

Той увери, че при достигане на капацитета на деветте столични болници, които приемат пациенти с коронавирус, останалите лечебни заведения имат създадена организация и готовност за откриване на такива отделения.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре