Сега четете
Пресилени са думите на президента, не всички са маскари

Пресилени са думите на президента, не всички са маскари

orig„Пресилени са думите на президента към прокуратурата, от които излиза, че всички са масакри. Нека се стигне до някакъв резултат“, това каза в интервю за bTV бившият зам.-градски прокурор на София Роман Василев по повод острите обвинения на Румен Радев, след като държавното обвинение започна да публикува чатове между неговия секретар Пламен Узунов и обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков, а и със самия него, макар и без негови реплики.

Вчера държавният глава заяви, че държавното обвинение е нарушило Конституцията по този начин и подчерта:

„Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат, е да публикува пълния чат, както предложих още вчера. В противен случай ще стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието от там, където са тежките проблеми в управлението на държавата. Упоритият отказ да се разследват фрапантни злоупотреби, които вече отекват в чужите медии и европейските институции показва, че държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта“.

Президентът настоява и за независима експертиза за автентичността на записите с гласа, който прилича на този на премиера, „защото тя не може да бъде осигурена от българската прокуратура, която е заинтересована страна“.

„Знаете, че в един от записите името на главния прокурор лично се споменава като възторжен фен на премиера“, изтъкна Радев.

Роман Василев обаче напомни, че докато е бил зам.-градски прокурор, е имало разследване срещу бившия президент Росен Плевнелиев.

„Ние го направихме малко по-конспиративно, не коментирахме нещата. Аз пак бях лошият и президентът по същия начин коментираше нещата“, изтъкна той.
По думите му оповестяването на доказателства от досъдебни производства, като чатовете, които предоставя прокуратурата, има своята цел.

Вижте и

„По наше време също са били показвани такива неща, това не е игра, това е стратегия. За „Наглите“ пускахме определена информация, те сгрешиха и ги хванахме“, обясни бившият прокурор.

Той определи твърденията, че прокурори се назначават, тъй като някой ходотайства за тях, като „приказки от шипковия храст“.

Според Роман Василев записите, разпространени от Антикорупционния фонд, в който е замесено името на бившия следовател Петър Петров, и обвиненията към него, че краде бизнеси за милиони, също са силно преувеличени.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре