Победителите в конкурса за плакат на тема “Живот без дрога” бяха наградени днес в Разград. Проявата се организира от Областната дирекция на МВР. За участие в конкурса са изпратени 25 постера, изработени от млади хора от пет общини в областта.

Жури под председателството на директора на Художествената галерия е отличило осемте най-добри творби в двете категории – изработени на компютър и рисувани на ръка. Авторите им получиха подаръците си от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Ивайло Йовчев.

Той поздрави отличените и им пожела много вдъхновение и бъдещи творчески успехи.
Церемонията по награждаването се проведе в Художествената галерия в града, където е подредена изложба с творбите, участвали в конкурса. Те ще останат в галерията до 10 юли. Предвидена е възможност за откупка, като събраните средства ще бъдат предоставени на децата на двама загинали служители от Областната дирекция на МВР в Разград.

На днешната церемония благотворителната кауза събра над 400 лв. Даренията и откупките продължават до средата на месеца, уточниха от полицията в лудогорския град.