Сега четете
Прави се проверка на записите и снимките, за които се твърди, че са свързани с премиера Бойко Борисов

Прави се проверка на записите и снимките, за които се твърди, че са свързани с премиера Бойко Борисов

575506

Снимка: Булфото

Българският главен прокурор не разследва. Разследват разследващите органи и тези разследвания са наблюдават от наблюдаващи прокурори. Това каза на брифинг в Сандански главният прокурор Иван Гешев във връзка с журналистически въпрос за изказването на президента Румен Радев – дали Прокуратурата ще разследва НСО по темата със снимките на премиера Бойко Борисов.

„Ако правилно цитирате президента, предполагам, че той е допуснал някакъв лапсус или не е бил добре информиран как функционира Българската съдебна власт. Не мога да отговоря точно. Дали, ако касае звукозаписа и снимките, които така „изтекоха” от неустановени източници, а не от официални, предстои да бъде установена тяхната автентичност. Това, което ми е известно, без да съм 100% прецизен, е, че има проверка за записите и снимките, които цитирате”, каза още Гешев.

Вижте и

Главният прокурор заяви, че е сигурен в това, че в хода на тази проверка, наблюдаващият прокурор ще провери всички обстоятелства, които са от значение. „Дали ще бъде, или няма да бъде е суверенна преценка на наблюдаващия прокурор. Не съм се месил никога и не смятам да се меся в работата, на който и да е прокурор”, коментира Гешев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре