Сега четете
Връща се задължителното носене на маски

Връща се задължителното носене на маски

images (5)Връща се задължителното носене на маски или други предпазни средства (напр. шлемове) на закрити обществени места, обяви министър Кирил Ананиев на брифинг по повод увеличения брой случаи на коронавирусна инфекция у нас.

Няма да се въвеждат твърди мерки срещу епидемията. Ще поискаме да се спазват по-стриктно досегашните мерки, като въвеждаме някои ограничения, поясни Ананиев.

Новите „меки мерки“ са в няколко посоки.

Първо, при мероприятията на закрито ще се допускат хора до 50% от капацитета на залите. Това ще важи за кина, театри, спортни събития и др.

Второ, задължително ще е носенето на маска или друго предпазно средство на закрити обществени места като магазини, молове, търговски центрове. Персоналът там трябва също да носи маски, а хората да спазват физическа дистанция от метър и половина.

Трето, ще бъде засилен контролът върху въведените мерки – стари и нови.

Четвърто, при футболните мачове ще се допускат до 1000 души в сектор.

 

Вижте и

Министър-председателят Бойко Борисов свика работна среща в Министерския съвет във връзка с актуалната ситуация с разпространението на COVID-19, съобщи правителственият пресцентър. В срещата са участвали министърът на здравеопазването Кирил Ананиева, членовете на Националния оперативен щаб Ангел Кунчев и Тодор Кантарджиев, директорът на Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев, изпълнителният директор на Александровска болница Костадин Ангелов и изпълнителният директора на Университетската акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ Иван Костов.

На премиера Борисов беше докладвано, че обстановката се следи изключително внимателно и в този контекст започва масов контрол за изпълнението на противоепидемичните мерки, посочват от МС. Министър-председателят Борисов е цитиран да казва, че опасността от COVID-19 не е отминала и че за борбата срещу коронавируса от най-голямо значение и към момента продължава да бъде спазването на физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция.

Очаквайте подробности.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре