Нова ТВ: Фалшиви новини уронват престижа ни

nova tvНова Броудкастинг Груп ще сезира институциите

Нова Броудкастинг Груп категорично заявява, че ще сезира всички отговорни институции при всеки опит да бъде уронен престижът и авторитетът на медиите ни чрез фалшиви новини. Това се посочва в позиция на компанията.

„В последната седмица NOVA получи високо признание за своя професионализъм и в международното проучване на Института за изследване на журналистиката „Ройтерс“, който обяви, че това е медията, от която се информират най-много българи и има най-високо доверие.

В името на всички наши зрители и читатели, както и в името на професионализма на всички наши колеги, ръководството на Нова Броудкастинг Груп няма да позволи умишлено и злонамерено разпространяване на измислени текстове и фалшиви новини, опетняващи достойнството и авторитета ни. Въпросните анонимни фалшификати не са в състояние да издържат и елементарна проверка за достоверност.

Заявяваме, че ще вложим всички усилия, за да открием източника на лъжливата информация, който да понесе цялата строгост на закона.

Вижте и

Неумелата атака срещу репутацията на NOVA идва в момент, в който тя доказа, че е номер едно сред медиите в България и се радва на огромно зрителско доверие“, пише още в позицията.

Тя е по повод на разпространени във Фейсбук публикации, в които се твърди, че представят правила за работа в телевизията

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре