Скандалът е станал в нощта на 10 юни в центъра на силистренското село Секулово

Тълпа цигани пребили създателя на Enigma Rock и негови приятели (ВИДЕО)

Тълпа от над 30 цигани са пребили създателя на култовия фестивал Enigma Rock Боби Ейнджъл и двама негови приятели, твърди самият той в блога си, цитиран от от местното издание “Кворум”. Неприятните събития са станали в нощта на 10 юни в центъра на силистренското село Секулово.

Ето какво разказва за случая пострадалият продуцент и радиоводещ:

“С приятелката ми и мой приятел бяхме във фоайето на читалището, където обичайно се събираме вечер да поприказваме. На близка маса в селския парк непълнолетно момиче беше в компанията на три-четири видимо по-големи от нея момчета от цигански произход, които пиеха, пушеха и забележимо флиртуваха помежду си. Около 22:00 часа аз сигнализирах на бащата на въпросното момиче за случващото се и той пристигна в опити да прибере дъщеря си у дома. Тогава циганите от масата му връхлетяха физически, при което последва реакция на моя приятел П. в помощ на атакуваните. П. също отнесе сериозни удари и се намесих и аз, разбира се също бързо бях ударен. За по-малко от няколко минути се сформира група от над 30 цигани, всички налетели върху нас с ритници и юмруци. По чудо някак се измъкнах, забелязвайки, че в мелето се е включил още един мой познат в наша защита. Момичето от случая изпадна в епилептичен шок и бяха повикани полиция и “Спешна помощ”.

Разбита ми е горната устна, дясното ми око също е силно пострадало, имам болки в задната част на главата от ударите, лактите и коленете ми са страшно охлузени, целият съм в кръв. За щастие нямам нищо счупено. Приятелят ми и другият мъж, участвали в боя, също са силно пострадали и със сериозни физически повреди.

Приятелката ми стана свидетел на случващото се. Срам ме е!

Циганите в тази страна си позволяват безнаказано да безчинстват над нас, нашите родители и деца. Какво ще им се случи на “бойците” от снощи? Аз зная – ще ги разпитат и ще ги пуснат на свобода.

Тази вечер всички преспахме в сградата на читалището, сигурно трябва да го правим всеки ден оттук нататък. Не искам да живея в страх”!

Това не е първия подобен случай с участието на Боби Ейнджъл. Преди две години банда цигани вербално заплашваха и обиждаха младежа на същото място от снощния побой.

Боби Ейнджъл е на 26 години. За крехката си възраст постиженията му говорят сами за него – създател на култовия рок фестивал Enigma Rock и празника на етническия фолклор “Секул Добруджански”, режисьор и продуцент на документалния филм “Линия на надеждите”, автор на книгата с мисли и поезия “Облакът на моите мечти”, един от подкаст пионерите у нас, водещ на радиошоу и събития на живо