FB_IMG_1592043279054Завинаги остана в Петербург приятелят, фотографът и свободният човек Алекс Манчев, създател на красота.
Животът е кратък, изкуството е вечно!
Мир на праха му…

Алекс Манчев е fine art фотограф, но в главата си е художник. Фокусът му е Жената, а любимият му инструмент – контрастът. Най-важно в работата му е човешката връзка между модел и фотограф, а целта на актовите снимки, които прави, е не само да покажат красотата на голото тяло, но и да разкрият характера на снимания обект. Жените на Алекс са голи, но не уязвими, нежни, но-силни. Чернобялото е любимият му цвят и много държи на него заради експресивността на контраста.

Календарът на Алекс Манчев за 2019 The Freedom Project е 14 страници чувствена и изящна актова фотография, която чества красотата и силата на жените. Чернобелите фотографии, заснети в Sofia Residence – Boutique Hotel (63 Oborishte Street), символизират женската автономност, еротика, красота и независимост.

В основата на календара стои платформата YOU, вдъхновена от вътрешната сила, женското начало и свободата, която подкрепя млади и талантливи автори от всички сфери на изкуството. Художествената симбиоза на модната и портретната фотография на Манчев има два основни акцента – истинското, женско начало и свободата