Сега четете
bTV Media Group завежда серия от дела

bTV Media Group завежда серия от дела

bTVТе са срещу няколко медии и лица заради неверни публикации за нейния главен изпълнителен директор Флориан Скала.

Първият иск вече е внесен съда. Ответници по него са бившият съдружник на Васил Божков в „Еврофутбол“ Цветомир Найденов и „Информационна агенция БЛИЦ“ ЕООД – собственик на сайта blitz.bg, пише offnews.bg.

Конкретният повод са публикации от 15 май 2020 г. и следващите дни. Първият материал е под заглавие „Цветомир Найденов разказа играта на Божков и bTV! Разкри за топлата им връзка“ и подзаглавие „Опитах се да дам интервю при тях, но нищо не стана. Виждаме сега, че той говори само там, обясни бизнесменът“. Следва материал под заглавие „Найденов с потресаващи разкрития пред БЛИЦ за любовниците и ВИП персоните, които Божков развеждал по скъпи курорти“. Интервюто споменава Скала като един от гостите на Божков в Куршавел.

Текстовете съдържат внушението, че bTV е „телевизията на Васил Божков“.
Вторият внесен иск е срещу „Спортал.БГ“ АД, собственик на сайта novini.bg. Искът е за разпространяване на клеветнически твърдения, които увреждат доброто име и търговска стойност на журналистическата работа и интелектуален продукт на bTV.

Вижте и

Отново от 15 май и дните след това серия публикации на тази тема се появяват и на страницата на информационна агенция Новини.БГ. Първата от тях е със заглавие „Цветомир Найденов: Явно БТВ е под влиянието на Божков, каза ни, че Флориан Скала и Барак Алон са му близки там“. На 16 май е публикуван материал със заглавие „BTV стана Васил Божков TV” .

„От 15 май насам репутацията ни като източник на независима журналистика e обект на целенасочена атака чрез серия от публикувани неверни твърдения, свързани с ръководството на bTV и професионалните принципи на работа на редакционния екип“, коментират от bTV Media Group.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре