Сега четете
Почина акад. Стефан Воденичаров – бивш председател на БАН

Почина акад. Стефан Воденичаров – бивш председател на БАН

Стефан ВоденичаровБившият председател на Българската академия на науките (БАН) академик Стефан Воденичаров почина на 75-годишна възраст.

Той става председател на БАН с 4-годишен мандат на 3 декември 2012 г. Бил е зам.-директор и ръководител научна секция „Технологии и системи за защита“ в Института по металознание, съоръжения и технологии „Акад. Ангел Балевски“ с Център по хидро- и аеродинамика (ИМСТЦХ) към БАН.

Политическата му кариера тръгва през 2008 г., когато е избран за председател на Съвет по икономическа политика към Българската стопанска камара.

Стефан Воденичаров оглавява и дава името си на инициативния комитет на левицата за изграждане на АЕЦ, който събира подписите, представени в НС, за провеждане на референдума на 27 януари 2013 г.

След като на 28 януари 2013 г. Сергей Игнатов подава оставка като министър на образованието, младежта и науката, Стефан Воденичаров е предложен за министър.

Воденичаров е бил доктор, доцент, професор, академик и участвал в 2 работни срещи на НАТО за върхови научни изследвания, директор на Организационния комитет.

Вижте и

Представител на България в Land group 9 – NATO; Оценител на III и IV Рамкови програми на ЕС; Експерт на Международната Агенция за Атомна енергия, в много международни експертни органи – представител на България в дейността на NATO Research and Technology Organization; Участие в дейността на NATO Industrial Advisory Group; Член на R&T Commission, AeroSpace and Defence Industries Association of Europe.

Последното видео с него, записано то Любословие:

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре