Сега четете
Божков пред Блумбърг: Влизам в политиката, за да сваля Борисов

Божков пред Блумбърг: Влизам в политиката, за да сваля Борисов

bojkov3.m„Планирам да вляза в политиката. Необходим ни е нов политически проект. Властта трябва да бъде отнета от Борисов“.

Това заявява Васил Божков в интервю за „Блумбърг“, дадено по телефона от Дубай. Пред агенцията бизнесменът заявява, че се страхува, че ще бъде задържан, ако опита да се върне в България, но желанието му е именно да се върне. „Мога да карам по този начин още няколкостотин години. Но не ми харесва. Имам нужда да се върна у дома“, казва той.

Българската прокуратура го нарича най-опасния човек в страната. Но сега избягалият хазартен бос планира своето завръщане, за да се реабилитира, като свали правителството, коментира агенцията.

Шансът за успех не изглежда голям за човек, който е мишена на властите в най-бедната и корумпирана държава в Европейския съюз, допълва агенцията. Но отбелязва, че нападките на Божков към управляващите идват в неудобно време за лидер, който се бори с последиците от коронакризата и чийто трети мандат е белязан от скандали и разследвания срещу министри и партийни функционери.

Вижте и

Европейската комисия изчислява, че пандемията ще намали брутния вътрешен продукт със 7,2% през тази година. Общественото одобрение на Борисов нарасна с 10 пункта по време на кризата. Но парламентарните избори са идната пролет, когато последиците от кризата ще са най-видими.Борисов неведнъж е питан за връзките си с бизнесмена, с когото се е срещал многократно. Божков обвинява премиера, че се е облагодетелствал от него. Премиерът категорично отрича това.

Източник: Блумбърг

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре