dd42fef4f61dbb5b6ac8254341e82794Всички големи държави гледат какво правя и правят и те. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването “Панорама” по БНТ.

“Тук може да прозвучи самохвално, но със сигурност има толкова свободни медии, които само се занимават с критика. Считам, че те ще се занимаят и с това да видят в големите, въобще не говоря за съседните държави, всичките са си признавали, че гледат Бойко какво прави, и правят и те. Вчера и Германия свали ДДС за 6 месеца, не за година и половина”, изтъкна премиерът.

Според него всички гледат от България.

Премиерът Борисов коментира още темата с ДДС за ресторанти, хотели и книги.

Той изтъкна, че правителството е свалило мерките за ресторантите, тъй като коронавирусът и кризата са ги затворили на 100 %.
“Затова към тях подходихме така”, каза министър-председателят. Премиерът Борисов добави, че намаляване на ДДС за книгите му е била отдавнашна мечта.

“Колегите в парламента предложиха за памперсите, храните и детските храни. Ние го приемаме, защото те подкрепят нашите”, каза Борисов. “В полза ли е на хората, в полза ли е на дечицата? Вчера дадохме на Министерски съвет 15 млн. лв. за София. за детски градини. Нали сме българи, нали много обичаме да говорим за патриотизъм, ето това е един жест, че така може да продължи до след 2021 г”, каза още Борисов.