Сега четете
РИОСВ разреши изграждането на депо за пластмасови отпадъци в Кърджали

РИОСВ разреши изграждането на депо за пластмасови отпадъци в Кърджали

DCIM100MEDIADJI_0582.JPG

Депо за съхранение на пластмасови отпадъци от България и от държавите в Европейския съюз ще бъде изградено в Кърджали. Това става ясно от разрешително, дадено от РИОСВ Хасково на „Кейбълборю“ ООД на 9 април тази година. Депото ще бъде разположено в Промишлена зона „Изток“ край Кърджали на площ от 3 150 кв. м.

Предвижда се отпадъците от пластмаса да се доставят от страната и да се внасят от страни от ЕС, като капацитета на площадката е 30 000 – 50 000 тона/годишно, посочват от Екоинспекцията.
„Кейбълборо“ ООД е регистрирана на 16 декември 2019 година в Хасково с капитал 100 лева. Управител на фирмата е българския гражданин Танер Кадир Тюркоглу. Собственици на дружеството са двама турски граждани – Ясин Толга Ийикесид и Мустафа Неджил Юлген.
Същите трима предприемачи са свързани с друга фирма, която възнамерява да направи депо за пластмасови отпадъци край момчилградското село Груево.

Вижте и

Припомняме, че там вече местните хора събират подписка и подготвят протести срещу изграждането на площадката. Инвестиционното намерение в случая е заявено от „Гоок Борю“ ООД. Неин упавител е отново Танер Кадир Тюркоглу, а съдружници са Ясин Толга Ийикесид и Мустафа Неджил Юлген. И двете фирми са с внесен капитал от по 100 лева. Регистрирани са през декември 2019 година на един и същи адрес в Хасково.
Любословие по 24rodopi.com

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре