DSC_0107Участниците в проекта по моден дизайн „Дебют“ към Център за млади таланти приключиха учебната година със свое годишно ревю при закрити врати.

Младите таланти на възраст от 4-ти до 12-ти клас, с ръководител – дизайнерката Мария Танева, представиха авторските си модели на тема „ЧовЕКОлогия“. Талантливите момичета бяха подготвили скиците си и въпреки здравната обстановка в страната, успяха с много труд, постоянство и ентусиазъм да осъществят колекцията си. Като превенция и моден аксесоар, момичетата представиха и оригинални защитни маски, създадени от тях.

Тазгодишните модели от ревюто са свързани с красотата на природата и спасяването на планетата ни, една част представляват супер герои, които помагат за запазването на природата и са пазители на планетата ни. Друга част от своя страна са рокли, в които са използвани цветове и форми от природата – листа, цветя, дървета и т.н. Използваните цветове са – синьо, жълто, розово, лилаво, зелено, корал, а цялостната визия е ярка и запомняща си.

Вдъхновени от планетата Земя и представени по най-атрактивния начин, дизайнерските дрехи се превърнаха в своеобразен посланик към младите за значимостта на природата и нейното опазване.

Цялото ревю може да видите на: www.forbgkids.org