AVV_6442cДо момента една от най-нашумелите и обсъждани теми е създалата се глобална криза. Нашата държава , както и целият свят не беше готов за пандемията от COVID-19.С настъпването на пандемията правителството реши да вземе строги мерки , за да предотврати увеличението на заболелите хора от корона вирус.Тези промени предизвикаха много сериозен икономически спад , с идването на икономическата криза хората се почувстваха слаби и беззащитни. Правителството само това и чакаше , за да успее да се възползва от отслабването на народа , но не само това е проблема.За мен най-главният проблем до момента е , че институциите в България са във война .

Според мен  тази войда изобщо не е решение и по никакъв няма да донесе позитиви на държавата ни. Конституцията е така направанета , че всяка една от  институция трябва да има допирна точна , в момента в който тази допирна точка изчезне ще настъпят много сериозни проблеми за системата ни.Докато премиерът и президента са във война и  не намерят общ език , нешата ше се влошават все повече .

В момента народът  е разделен на два отбора , единият е зад Бойко Борисов , а другият за Румен Радев. Докато има такова разединение няма как държавата да излезе от сегашното си състояние. Смешното е , че правителството отрича и се опитва да скрие напрежението.Оттеглянето на държавният ни глава Румен Радев от правителството и изказването на Бойко Борисов за Р.Радев „че не го смята за президент и обединител на нацията“  , според мен показва как скоро няма да може да се вземе адекватно решение за излизане от кризата , в която се намира страната ни.Друго изказчане на президента също предизвиква недоверие в хората и то е сложеният от него етикет „популист“ отправен към ръководителя на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и директор на Военномедицинската академия генерал-майор проф.д-р В.Мурафчийски.

По този начин той създава недоверие към една от най-ценните и важни институции до момента , а именно институцията която се бори с опасната за хората пандемия. Така се постави под въпрос доверието в щаба .Малко по-малко хората губят доверието си във всяка една от институциите.

Румен Радев обяви , че сваля доверието си от правителството .Това е много  краен ход , който обаче няма законодателна сила и не може да разпусне правителството, защото България е парламентарна република .Диалогър между президента и премиера е под всякаква критика и аз не мога да приема как такива хора могат да ни представляват .

Жалко само , че Б.Борисов не приема и не осъзнава , че с това държание губи много от свойте последователи и привърженици . Аз  подкрепям мнението на Георги Първанов , че покрай тази създала се „война“ не стоим добре пред света.С тази криза се изгражда един лош образ на България и по този начин се поражда недоверие в потенциалните инвеститори.Ако не стоим добре в европейски и световен план , няма как да очакваме България да пожъне успех и да се изкачим по стълбичката.

Изготвили: Николета Колева                                                          Проверил:Д-р А.Велчев

Фак.номер: 1708781019

Специалност: Публична администрация