Сега четете
Задълбочава ли се кризата между институциите?

Задълбочава ли се кризата между институциите?

ЙОРДАНКА МИХАИЛОВА ВАСИЛЕВАКризата между институциите започна още преди настъпването на епидемията от коронавирус. Президент и премиер са в открит конфликт, който води до дестабилизация в държавата.Румен Радев от позицията на президент публично сне доверието си от правителството и управляващите, заради предприетите мерки за безопасност. От своя страна премиерът обвини Радев в дестабилизиране на държавата по време на една изключително тежка криза.

Именно справянето с епидемията е най-важният въпрос в страната и всяка политическа криза не помага за овладяването на положението. В момент когато държавният глава и министър-председателят трябва да работят в синхрон и без провокации те започнаха открита война с обвинения един към друг. В този момент всички институции и системи в държавата трябва да работят заедно и с взаимни препоръки, за справянето с проблемите и стабилизирането на България.Свалянето на доверието към управляващите определено е акт, който усложни обстановката в страната и доведе до напрежение между отделните институции.Тази политическа криза влияе на отделните сектори и сфери и има негативни резултати върху икономиката на страната.

Не е нужно да съдим кой крив и кой прав, защото това е въпрос на гледни точки.Необходимо е двамата лидери, които управляват и са избрани да заемат тези постове да покажат, че могат да работят в името на България, а не за лични интереси. Не бива различията в идеологиите и партийните им обвързаности да бъдат причина за лични конфликти.За да се справят с тази политическа и финансова криза трябва всички държавни институции да са единни в името на общата цел.

Този текст е част изпит по от дисциплината Политически организации и институции с тема:

Вижте и

Войната между институциите решение ли е за кризата? , Разработил:  Иорданка Михаилова Василева, Публична администрация   4-ти курс

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре