91270

Срещу мен няма нито едно съществено обвинение.Не съм имал контакти с омисията по хазарт. Всичките ми контакти са били с Влади Горанов, за което имам доказателства.
България се управлява от хунта! Няма закони. Аз съм невинен. Трябва да се върна, но чакам делото да започе. Срещу мен няма нито едно съществено обвинение.

Борисов унищожи ФК “Левски”, защото унищожи компаниите, които го финансираха.

Не съм имал контакти с комисията по хазарт. Всичките ми контакти са били с Влади Горанов, за което имам доказателства.

Това заяви избягалият с 11 обвинения в Дубай бизнесмен Васил Божовв телефонно интервю по БТВ.

Той посочи, че от края на месец януари е в Дубай и живее в апартамент, който е под наем. В ефира на предаването “Тази сутрин” Божков посочи, че статутът му в момента в Дубай е на резидент.
Преди това обаче прекарал е около 2-3 седмици в затвора “Ал Ахбар“.

„Специални условия нямах, нямах достъп до телефон, нямах затворнически номер. С една дума – не съществувах. Освобождаването се случи, когато дубайските власти разбраха какви са нещата наистина, а не както бяха представени от българските власти“, заяви собственикът на “Нове холдинг”.

Божков разказа, че няма никакви ограничения, разхожда се свободно по улиците и то без охрана, но не може да напусне страната, защото ще бъде арестуван.

И допълни, че би имал притеснения за сигурността си, ако се върне в България.

Той обяви, че не е избягал от страната, а заминал по работа. Щял да се върне в “подходящия момент“. По думите му това би се случило най-рано, след като делото влезе в съда.

“Аз съм невинен. Срещу мен няма нито едно съществено обвинение“, беше категоричен той.

“Не знам защо прокуратурата не се опитала да се свърже с мен досега. Както виждате, вие звъните и аз вдигам телефона”, отбеляза Божков пред Антон Хекимян и коментира, че България не е правова държава, защото се управлява от хунта в момента.

“Трябва да се върна в България, аз съм невинен и ще се върна в подходящия момент. Колкото по-скоро, толкова по-добре, тези неща трябва да се изчистят. Нека делото да влезе в съда”, поясни още Васил Божков.

“Кои са мутрите, всички знаем – едни му казват “мафия”, други – “хунта”, подчерта Божков и заяви, че на по-късен етап ще коментира какво точно има предвид.

“Иван Гешев реши, че съм виновен ли, как? Първо, не съм избягал, а заминах по работа. Второ, мислите ли, че щях да изляза от ареста, ако бях останал в България? Говоря, че физически нямаше да изляза оттам”, коментира Божков.

Той посочи, че се чува със сина си Антон Божков и отбеляза, че жената до него Елена Динева я държат в ареста по думите на един свидетел.

“Страхувам се физически, ако се върна в България”, каза още той.

Божков заяви, че държат жена му като заложница. “Само мафията прави такива неща. Всички, които ме познават, са наплашени. Целият репресивен апарат работи”.

“Аз бих направил за Левски всичко, за да върви добре. Аз съм готов да дам акциите на всеки един – не да ги продам, а да ги дам. И това е само и само, за да спасим “Левски”. Борисов унищожи “Левски”. Как ще спаси клубът Борисов? Ще му даде кредит? Или ще намери друг идиот да издържа “Левски”, после да го арестуват и него?, попита Васил Божков.

“Левски” беше стабилен клуб и вървеше нагоре, коментира бизнесменът. Акциите на “Левски” вече не ми трябват. Аз от тази ситуация не мога да направя нищо за “Левски”, каза още бизнесменът и подчерта, че акциите ще се дадат на този, който ги поиска.

Той поиска Горанов да си подаде оставката. Божков, че не е имал лични контакти с Комисията по хазарт и че това е ставало само чрез министър Горанов, с когато са поддържали дори връзки. Бизнесменът обяви, че ще подаде сигнал срещу министъра на финансите в прокуратурата, до всички институции и до всички медии. “Ако Горанов не е знаел за закона за хазарта, да си подаде оставката, ако е знаел – пак да си ходи”, каза няколко пъти бизнесменът.

Божков нарече Прокуратурата ДАНС и НАП съвременни бухалки по подобие на бухалките от мутренските времена.

Общото между онези мутри и днешните е Борисов, обяви Божков.

Божков каза, че срещу него няма предявени обвинения.

Той подчерта, че няма връзка и няма бизнеси с певицата Лиляна Деянова, която е обвинена за злоупотреба с евросредства и подчерта, че няма връзка с граждани на Руската федерация.

“Аз печелих достатъчто пари, за да не ме интересуват еврофондове.

Сега нямам пари. Имам достатъчно богати приятели които ми дават – 1,2 милиона и с тях живея сега. Всичко, което е в България, е блокирано”.

Никой от управлението на ОАЕ не познавам, каза той.

Бих се върнал, ако сме правова държава и има закони.

Държавата ще бъде съдена от съда в Лондон за унищожаване на културно историческо наследство, където съм подал сигнал, заяви Божков по повод “арестуването” на неговата колекция от ценни артефакти.

“Не възнамерявам да оставам собственик на Левски”, добави Божков от Дубай.

“Тук съм с Георги Попов (б.р. – мажоритарният собственик на ПФК Левски). Добре сме, живеем в апартамент. Онзи ден празнувахме имения му ден. Празнувахме с голяма компания наши приятели”, разказа Божков.

“Мога да ходя, където си поискам, но ще бъда арестуван, ако напуска Обединените арабски емирства”, добави той