Сега четете
Откриха застрелян изследовател, който бил „на прага да разкрие значими факти” за Covid-19

Откриха застрелян изследовател, който бил „на прага да разкрие значими факти” за Covid-19

Screenshot_20200506-231141_Chrome

Той е бил прострелян в главата и шията, гласи съобщението

Медицински изследовател, за когото се твърди, че е на „прага да направи на много значими“ констатации за коронавируса, е открит застрелян през уикенда в Пенсилвания, съобщиха официални представители на университета, в който работи.

Бинг Лиу, 37-годишен, изследовател в Медицинското училище в Университета в Питсбърг, е открит мъртъв в събота в дом в Рос Тауншип, северно от Питсбърг, информират от Медицинския университет на окръга Алегиен.

Той е бил прострелян в главата и шията, гласи съобщението.

Час след откриването на тялото на Лиу, втори човек, Хао Гу, 46-годишен, е намерен мъртъв в кола на по-малко от километър, съобщи агенцията.

Полицейският детектив Ст. Брайън Колхеп заяви пред NBC News, че мъжете се познават. Разследващите смятат, че Гу е убил Лю, преди да се върне в колата си, където е починал от самонанесена огнестрелна рана.

Властите все още разследват връзката им и потенциалния мотив за убийството.

Вижте и

Лю, спечелил докторска степен по изчислителна наука от Националния университет в Сингапур, работи като докторант в университета Карнеги Мелън, преди да стане научен сътрудник в Медицинския университет в Питсбърг.

В изявление Университетът в Питсбърг го определи като отличен наставник и плодотворен изследовател, който е съавтор на повече от 30 доклада. Работата му се фокусира върху системната биология.

„Бинг беше на прага да направи много важни констатации за разбиране на клетъчните механизми, които са в основата на инфекцията на SARS-CoV-2, и на клетъчната основа на следните усложнения“, казват от училището. „Ще направим усилие да завършим това, което той започна, в опит да отдадем почит на неговите научни постижения.

  • https://eurocom.bg/new/otkrikha-zastrelyan-izsledovatel-koyto-bil-na-praga-da-razkrie-znachimi-fakti-za-covid-19
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре